Війна відбиває охоту українців піклуватися про своє здоровʼя. Що показало дослідження «Дарниці» і Gradus Research /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Війна відбиває охоту українців піклуватися про своє здоровʼя. Що показало дослідження «Дарниці» і Gradus Research

1 хв читання

Getty Images

Після початку великої війни 49% українців стали менше піклуватися про себе. Серед основних причин: високий рівень стресу та тривоги, нестача коштів та сил. Про це свідчать дані дослідження, яке провела фармкомпанія «Дарниця» спільно з Gradus Research до Всесвітнього дня здоров’я, яке відзначається 7 квітня.

Ключові факти

  • Найбільше ця тенденція характерна для вікової групи 25–34 років – 55% респондентів цього віку декларують, що почали менше звертати увагу на здоров’я.
  • 86% українців стверджують, що після початку великої війни часто відчувають стрес, знервованість та пригнічення. Найбільше страждають від стресу жінки (88%), а також вікова група 55–60 років (91%).
  • Основні тенденції такі: українці почали значно менше займатися спортом та стежити за здоровим харчуванням, відклали планові обстеження, а також зменшили вживання вітамінів, а натомість почали пити заспокійливі.
  • 55% респондентів заявляють, що їхня тривалість сну зменшилася, а у 75% при цьому погіршилася також і якість сну. Серед основних проблем називають часте прокидання серед ночі, надокучливі жахіття та відсутність відчуття відпочинку після сну. Найгірше сплять жінки та вікова група 45–60 років.
  • Для аудиторії молодих людей (18–24 років) характерні трохи інші тенденції. Лише 39% почали менше піклуватися про своє здоров’я, тоді як 28% – навпаки приділяють цьому більше уваги з моменту повномасштабного вторгнення. Серед молоді менше респондентів декларують, що відчувають постійне пригнічення та стрес (78%). 
  • 21% має тривалість сну більше ніж вісім годин, тоді як в загальному по всім віковим групам тільки 9% можуть похвалитися таким тривалим сном. Якість сну погіршилася лише у 48% молоді.
Війна відбиває охоту українців піклуватися про своє здоровʼя. Що показало дослідження «Дарниці» і Gradus Research /Фото 1
Війна відбиває охоту українців піклуватися про своє здоровʼя. Що показало дослідження «Дарниці» і Gradus Research /Фото 2
Війна відбиває охоту українців піклуватися про своє здоровʼя. Що показало дослідження «Дарниці» і Gradus Research /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні