Категорія
Новини
Дата

Власник каналів «Ми-Україна» і «Ми-Україна+» Ігор Петренко запускає інформаційно-розважальну радіостанцію

Бенефіціар каналів «Ми-Україна» і «Ми-Україна+» Ігор Петренко планує запустити комерційну радіостанцію «Ми-Україна». Про це він повідомив Forbes Ukraine.

Ключові факти

  • ТОВ «Глас медіа», яким володіє Ігор Петренко, подало заявку на конкурс на отримання частоти для мовлення у Києві, випливає з даних Національної ради з теле- та радіомовлення. Назва нового радіо – «Ми-Україна».
  • «Після отримання ліцензії ми плануємо запустити інформаційно-розважальну радіостанцію», – підтвердив Forbes Ukraine Ігор Петренко. За його словами, наповнення радіостанції – новини, «розмови», інтервʼю та авторські проєкти. 
  • Водночас радіостанція буде комерційною, тому планується залучення рекламодавців і монетизація, каже Петренко.

Контекст 

У вересні 2022-го року, після того, як Рінат Ахметов вирішив закрити медіабізнес, вихідці з «Медіа Група Україна» створили канал «Ми-Україна». Наразі він мовить у телемарафоні «Єдині новини».

Канал – дітище Юрія Сугака (генпродюсер і власник 3,5% каналу) та Ігоря Петренка (належить 76%). Перший – колишній директор інформмовлення МГУ, другий – політолог і ексредактор невеликого медіа realist.online.

Наприкінці 2022 року видання «Українська правда» з посиланням на анонімні джерела писало про можливий звязок нового каналу з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Фінансові показники «Ми – Україна» за 2023 рік невідомі. В Youcontrol є дані тільки за позаминулий рік, тоді виторг ТОВ «Ми – Україна» склав 7 млн грн (канал працював із вересня), збиток за 2022 рік — 5,7 млн грн.

У лютому 2024 року у цілодобовий ефір вийшов канал «Ми – Україна+». Його наповнення – новинні й розважальні програми та серіали. Серед ідейних натхненників створення каналу – також Юрій Сугак, а основний власник – Ігор Петренко. 

Про джерела фінансування нового каналу Петренко каже: кошти рекламодавців та спонсорські внески. За його словами, це одне з основних джерел доходів, також «Ми – Україна+» співпрацює з іноземними партнерами та «опрацьовує гранти Європейського Союзу». 

Двоє з трьох опитаних співрозмовників Forbes Ukraine на медіаринку вважають, що новий проєкт Петренко може бути повʼязаний із владою. «Канал «Ми – Україна+» – пов`язаний з Банковою», – казав топменеджер великої медіагрупи, який розмовляв із Forbes Ukraine на умовах анонімності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні