Категорія
Новини
Дата

Власник OnlyFans Радвінський отримав $338 млн дивідендів, доходи сервісу перевищили $1 млрд

Власник британського сервісу підписки на контент для дорослих OnlyFans – американець українського походження Леонід Радвінський – отримав 267 млн фунтів ($338 млн) дивідендів за 2022 рік після того, як доходи сервісу перевищили $1 млрд, пише The Telegraph.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними материнської компанії Fenix ​​International, дохід OnlyFans за 2022 рік зріс на 16% – з $932 млн у 2021 році до близько $1,1 млрд.
  • Прибуток до оподаткування за цей період сягнув $525 млн порівняно з $432 млн минулого року.
  • У 2022 році користувачі OnlyFans витратили на сайті понад $5,5 млрд.
  • Кількість творців контенту за минулий рік зросла на 47%, до 3,2 млн з 2,2 млн у 2022 році, а кількість фанів – на 27% – зі 188 млн до 238,8 млн. 
  • Автори, які продають свій контент на сервісі, отримують 80% гонорару, тоді як OnlyFans – 20%.

Контекст

У квітні минулого року повідомлялося, що Леоніду Радвінському платформа виплатила $500 млн, з яких $284 млн – дивіденди за 2021 рік.

Радвінський, який живе у Флориді (США), майже ніколи не дає інтерв’ю, а на його особистому вебсайті його описують як «досвідченого архітектора компанії, інвестора-янгола, філантропа та прихильника програмного забезпечення з відкритим кодом». Бізнесмен офіційно є єдиним власником сервісу OnlyFans.

На особистих вебсайтах пана Радвінського, який народився в Одесі в Україні, детально описано його інтереси, зокрема програмування і шахи, зазначається, що він пілот-початківець вертольота, і лише побіжно згадується його найбільший успіх – OnlyFans. 

OnlyFans був створений 2016 року Тімом Стокле і його батьком, колишнім інвестбанкіром Barclays Гаєм Стокле. Тім помітив, що впливові особи у соціальних мережах не можуть монетизувати контент, окрім як через рекламні угоди. Це був шостий бізнес, який розпочав Тім. Попередні спроби не мали успіху. Сервіс дає змогу творцям контенту, таким як музиканти або зірки еротики і порно, продавати відео, повідомлення і статті фанатам, які платять від $5 до $50 на місяць. Автор отримує 80% коштів, а 20% – комісія сервісу. 2018 року як мінімум 75% акцій Fenix ​​International придбав власник порносайту MyFreeCams Радвінський. Сума угоди не озвучувалася.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні