Категорія
Новини
Дата

Власник Pornhub прокоментував штраф від українських податківців

Канадська Aylo, що оперує сайтом порнографічних відеороликів Pornhub, знаходиться в процесі оцінки, чи є у будь-яких її компаній несплачені податкові зобов’язання в Україні. Про це йдеться у редакційному матеріалі Forbes

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Представники Aylo спілкуються з місцевими українськими консультантами та оцінюють, чи є у будь-яких її компаній несплачені податки в Україні. 
  • «Aylo дотримуватиметься податкового законодавства України, і якщо компанія має сплатити якісь кошти, вона це зробить», – зазначила пресслужба компанії. 

Контекст 

Державна податкова служба оштрафувала на $5543 канадську Aylo, що оперує сайтом порнографічних відеороликів Pornhub, через несплату так званого податку на Google. Про це 18 грудня повідомив у своєму Telegram-каналі голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. 

Новина про штраф з’явилася через чотири дні після того, як Україна посіла 14-те місце в рейтингу країн з найбільшим трафіком на сайті Pornhub у 2023-му. Уперше в топ-двадцятку країна увійшла у 2018 році, піднявшись на 11 сходинок – до 16-го місця.  

У червні 2021-го Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4184, який одразу охрестили «податком на Google». Таким чином законодавці планували змусити іноземних техногігантів сплачувати 20% податку на додану вартість (ПДВ).

У 2022 році міжнародні компанії сплатили 8,01 млрд грн «податку на Google».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні