Категорія
Новини
Дата

Податкова оштрафувала компанію, яка оперує сайтом PornHub – Гетманцев

Державна податкова служба оштрафувала компанію-власника сайту обміну та перегляду порнографічних відеороликів PornHub. Про це повідомив народний депутат, голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у звʼязку з чим до неї був застосований штраф у розмірі $5543 та відповідне податкове повідомлення-рішення (ППР), спрямоване до компанії та Агентства доходу Канади.
  • «На жаль, не всі платники, що оперують сервісами для дорослих, однаково відповідально ставляться до оподаткування», – написав Гетманцев у своєму телеграм-каналі.
  • Він нагадав, що відомий сервіс Onlyfans вже сплатив до державного бюджету України з початку 2023 року $944 100.
  • «Кожна копійка т.з. податку на Google йде на фінансування потреб нашої армії, а Україна за рейтингом PornHub на 14-му місці серед інших країн за переглядами споживачів електронних послуг цього сайту», – зазначив Гетманцев.

Контекст

Держбюджет України у третьому кварталі отримав 2,1 млрд грн завдяки так званому податку на Google. За звітний період подано 96 декларацій і задекларовано €26,6 млн та $29,9 млн, або 2,092 млрд грн. Найбільші суми до бюджету України сплатили Google, Apple, Sony, Ebay, Amazon, Meta Platforms і Netflix.

Минулого тижня PornHub опублікував підсумки 2023 року. Вони свідчать про те, що серед усіх країн, користувачі яких дивилися подібний контент, Україна опинилася на 14-му місці, піднявшись на одну сходинку порівняно з результатом минулого року. Щодо часу проведеного за переглядом таких відео, то Україна опинилася на 10-му місці. Середній показник перебування українців на ресурсі склав трохи понад 10 хвилин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні