Категорія
Новини
Дата

Volvo готується переобладнати основні моделі в електромобілі – Reuters

Volvo Cars готується до масового переобладнання в електромобілі всіх своїх основних моделей – трьох позашляховиків і двох седанів, а також до випуску розкішного електричного фургона, щоб збільшити обсяг продажів в Азії. Про це пише Reuters із посиланням на двох співрозмовників, знайомих із планами компанії

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Шведський автовиробник, що належить китайській Geely, планує випустити щонайменше шість нових електромобілів до 2026 року, кажуть джерела.
  • Ціль компанії – перейти на повністю електричну лінію автомобілів до 2030 року. Австралійський підрозділ компанії планує продавати на своєму ринку тільки електромобілі до 2026 року.
  • Volvo, яка здобула репутацію завдяки безпеці та практичному дизайну автомобілів, звертає велику увагу на тенденції споживачів в Азії й прагне збільшити продажі в цих країнах, зазначає агентство.
  • Протягом наступних 4 років компанія планує вивести на ринок мінівен або фургон на базі Geely Zeekr, яка продається в Китаї. Zeekr 009 з трьома рядами сидінь коштуватиме приблизно $74 000.

Контекст

Volvo перенесла розробку седанів і майбутніх моделей пасажирських автомобілів в Шанхай, де і сам центр, і штат дизайнерів виріс втричі.

Перша з нових запланованих електричних моделей Volvo – це спортивно-утилітарний кросовер EX90, який представлений наприкінці минулого року і з’явиться в автосалонах на початку 2024 року.

У стадії розробки знаходяться також електричні версії основних моделей Volvo – кросовери XC90, XC60 та XC40, а також седани S60 і S90.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні