Категорія
Новини
Дата

Востаннє Коломойський фінансував телеканали в 2020 році – СЕО «1+1 media»

З 2020 року медіагрупа «1+1» не отримувала фінансування від кінцевого бенефіціарного власника медіагрупи Ігоря Коломойського. Про це розповів СЕО медіагрупи «1+1» Ярослав Пахольчук в інтервʼю Forbes.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ігор Коломойський добре розуміє як працює медіабізнес, каже Ярослав Пахольчук. За його словами, медіагрупа «1+1» сама частіше до нього зверталася, щоби дізнатися його думку по «складним бізнесовим питанням». 
  • З 2020 року медіагрупа «1+1» не отримувала фінансування від Коломойського. «Я просив – дайте свободу, щоб ми могли зробити бізнес. Він не повірив. Але коли пройшов рік, і ми не звертались за фінансовою підтримкою, він вже почав враховувати, що, мабуть, якісь зміни йдуть», – розповідає СЕО медіагрупи «1+1» Ярослав Пахольчук. 
  • Тоді Коломойський більше дав свободи підприємству, додає Пахольчук. За його словами, «це було дуже комфортно». 
  • Керівник медіагрупи «1+1» оцінює Коломойського як «геніальну людину» і «гравця, який все робить з азартом». «За рахунок того, що він володіє різними диверсифікованими бізнесами, він легко інструмент з одного бізнесу може застосувати в іншому бізнесі», – каже Пахольчук. 

Контекст

Холдинг «1+1 media» обʼєднує вісім власних телеканалів: «1+1» (телемарафон), «1+1 Україна», «1+1 International», «2+2», «ТЕТ», «ПлюсПлюс», «УНІАН ТБ», «Бігуді». У групи є власний продакшн, а також онлайн-ресурси: «ТСН», «УНІАН» і «Главред». Не входить в групу, але є її партнером Єдиний супутниковий телевізійний оператор Viasat.

За даними самих «Плюсів», в ТОВ «ТРК Студія 1+1» 24,8% акцій володіє Ігор Коломойський, 22,1% – у Юрія Кіпермана, батька Михайла Кіпермана – багаторічного партнера Коломойського. У липні Кіперман-молодший також отримав підозру від СБУ, але знаходиться за кордоном. Ще 16,4% – у Ігоря Суркіса. Загалом – 63,4%. Крім того, 23 колишніх і нинішніх співробітника «Плюсів» володіють сукупно 2,2% акцій «1+1», випливає з даних сервісу Opendatabot.

26 жовтня група «1+1 media» оголосила, що її бенефіціарний власник Ігор Коломойський передав свої корпоративні права в управління трудовому колективу в особі CEO компанії Ярослава Пахольчука. Той може приймати будь-які потрібні рішення, крім відчуження та/або обтяження часток, що продовжують належати Коломойському.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні