ВРП дала згоду на арешт ексголови Верховного Суду. Прокурори вже направили відповідне клопотання у ВАКС /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

ВРП дала згоду на арешт ексголови Верховного Суду. Прокурори вже направили відповідне клопотання у ВАКС

Shutterstock

Вища рада правосуддя (ВРП) задовольнила подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання дозволу на утримання під вартою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва, пише «Укрінформ». За відповідне рішення проголосували 14 членів ВРП, проти – нуль.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • САП вже направила до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання Князєву запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
  • Прокурор САП Олександр Омельченко не озвучив суму застави.
  • У САП очікують, що засідання з обрання запобіжного відбудеться сьогодні, 18 травня.

Контекст

Напередодні НАБУ й САП заявили, що викрили масштабну корупцію у Верховному Суді. Повідомлялося про затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва при отриманні хабаря у майже $3 млн.

Князєв нібито отримував гроші від людей, які діяли в інтересах бізнесмена Костянтина Жеваго. На брифінгу представники антикорупційних органів продемонстрували аудіозаписи розмов нібито між Жеваго, адвокатом і головою Верховного Суду. Вони обговорювали перенесення судового засідання, ухвалення рішення на користь Жеваго, передання $2,7 млн адвокату та інше.

Сам бізнесмен вже відкинув свою причетність до корупції у Верховному Суді.

16 травня Пленум Верховного Суду висловив недовіру Князєву, за таке рішення проголосували 140 суддів, проти – двоє. Виконувати обовʼязки голови буде суддя Дмитро Луспеник, який має найбільший стаж роботи на посаді судді ВС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні