Категорія
Новини
Дата

Вступ до НАТО підтримують рекордні 86% українців – опитування групи «Рейтинг»

Підтримка вступу до НАТО за останні місяці знову зросла та є найвищою за історію спостережень. На референдумі цю ініціативу підтримали б 86%, були б проти – 3%, не проголосували б 8%, свідчать результати опитування групи «Рейтинг», що відбулося 14-16 січня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 87% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму (проти висловилися – 3%, не проголосували б – 8%). 
  • Соціологи зазначають, що підтримка вступу до ЄС та НАТО практично одностайна серед представників усіх макрорегіонів, вікових і майнових груп.
  • 85% опитаних підтримують ідею створення військово-політичного союзу у складі України, Польщі та Великої Британії. Проти такої ініціативи 3%, байдужих – 7%. 
  • 80% – позитивно ставляться до ідеї створення військово-політичного союзу в складі України, Польщі та Литви. 6% – проти такого об’єднання, 9% – байдуже. Ідея військово-політичних союзів із згаданими європейськими країнами має високу підтримку в усіх регіональних, вікових і майнових групах, зазначають у групі «Рейтинг».

Контекст

Президент Володимир Зеленський 30 вересня минулого року оголосив про подання Україною заявки на пришвидшений вступ до НАТО. Для вступу необхідно досягти згоди всіх членів Альянсу. За словами Зеленського, поки йтиме пошук консенсусу, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки, розроблені Києвом разом із західними партнерами.

Методологія

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування був відсутній український мобільний звʼязок. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews — телефонні інтервʼю з використанням компʼютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3.1%. Терміни проведення: 14-16 січня 2023 р.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні