Категорія
Новини
Дата

WhatsApp відкрила доступ до функції створення каналів в Україні

Meta Platforms Inc. запустила в Україні можливість створювати канали у месенджері WhatsApp, повідомив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, Україна серед перших девʼяти країн, де доступна ця функція.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Віцепремʼєр зазначив, що українці одними з перших отримують доступ до створення власних WhatsApp Channels.
  • Федоров закликав долучатися до тестування оновлених функцій та перших офіційних WhatsApp Channels вже сьогодні.
  • «Український досвід у впровадженні інновацій доводить всьому світові, що ми готові до нових технологічних рішень», – написав він.
  • Водночас у деяких користувачів із України WhatsApp Channels не працює ні на смартфоні, ні на компʼютері.

Контекст

На початку червня Мeta анонсувала функцію для стеження за новинами, яка називається «Канали», у WhatsApp. Спершу функція була доступною в Колумбії та Сингапурі, а найближчими місяцями канали планували запустити і в інших країнах.

Завдяки каналам у WhatsApp можна стежити за новинами від людей та організацій, не виходячи з WhatsApp. Адміністратори каналів зможуть публікувати в них контент (повідомлення, фото, відео, стікери та опитування), а підписники – переглядати його. 

Щоб вибирати канали та підписуватися на них, месенджер створив каталог каналів з новинами від місцевих державних органів, контентом про спорт, захоплення та інше. Перейти в потрібний канал можна буде через пошук за каталогом або за допомогою запрошення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні