Категорія
Новини
Дата

WhatsApp запускає функцію створення каналів

Meta впроваджує функцію для стеження за новинами, яка називається «Канали», у WhatsApp, йдеться у блозі месенджера. Спершу функція стане доступною в Колумбії та Сингапурі, а найближчими місяцями канали зʼявляться і в інших країнах.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Завдяки каналам у WhatsApp можна стежити за новинами від людей та організацій, не виходячи з WhatsApp. Адміністратори каналів зможуть публікувати в них контент (повідомлення, фото, відео, стікери та опитування), а підписники – переглядати його. 
  • Щоб вибирати канали та підписуватися на них, месенджер створив каталог каналів з новинами від місцевих державних органів, контентом про спорт, захоплення та інше. Перейти в потрібний канал можна буде через пошук за каталогом або за допомогою запрошення.
  • Номер телефону та фото профілю адміністратора не буде видно підписникам, а номери телефонів підписників будуть приховані від усіх у каналі, включаючи адміністраторів. Крім того, ніхто не побачить, на які канали підписаний користувач.
  • «Іншим способом захисту конфіденційності є видалення публікацій каналу через певний час, як це відбувається з повідомленнями», – сказано у блозі.
  • Месенджер зберігатиме історію публікацій каналу на серверах не більше 30 днів, а пізніше додасть можливості для її видалення з пристроїв підписників ще раніше. Також адміністратори зможуть забороняти робити знімки екрана під час перегляду каналу та пересилати контент із нього.
  • Канали захищені наскрізним шифруванням за замовчуванням. 
  • «Спочатку канали потрібно перевірити, проаналізувати та доопрацювати. Для цього ми співпрацюємо з провідними світовими ЗМІ та деякими організаціями в Колумбії та Сингапурі, де канали стануть доступними насамперед», – повідомив WhatsApp.
  • Найближчими місяцями канали зʼявляться і в інших країнах, а створювати їх зможе будь-який користувач. Крім того, компанія планує надати адміністраторам можливість заробляти на своїх каналах за допомогою платіжних сервісів.

Контекст

У серпні минулого року в месенджері WhatsApp з’явилися нові функції конфіденційності, одна з них – обмеження можливості зробити скріншот листування.

У вересні стало відомо, що компанія Meta Platforms Inc. створює нову групу, яка зосередиться на створенні платних продуктів та функцій для своїх платформ Facebook, Instagram та WhatsApp. Компанія не планує вводити оплату за відключення реклами та прагне надалі розвивати рекламний бізнес, заявив голова відділу реклами та бізнес-продуктів Meta Джон Хегеман. У довгостроковій перспективі Meta вважає, що платні функції стануть більшою частиною її бізнесу, сказав він.

У листопаді WhatsApp розгорнув функцію під назвою «Спільноти», щоб можна було організовувати різні чат-групи. Також зʼявляються інші функції, такі як більші групові відеодзвінки та опитування в чаті, пише Reuters. Згідно із заявою компанії, тепер додаток також дозволяє групам чату мати до 1024 користувачів, що набагато перевищує обмеження у 256 учасників, яке було донедавна. Конкуренти WhatsApp, зокрема Telegram та Discord, дозволяють тисячам учасників спілкуватися у групових чатах.

Нещодавно WhatsApp додав можливість виправити помилку або додати додаткові відомості вже після доставки повідомлення, йдеться у блозі компанії. Зробити це можна протягом 15 хвилин після надсилання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні