Категорія
Новини
Дата

Xiaomi скоротить 10% робочих місць через високий рівень захворюваності на COVID-19 у Китаї

1 хв читання

Китайська корпорація Xiaomi почала звільняти працівників свого бізнесу з виробництва смартфонів та інтернет-послуг, приєднавшись до довгого переліку місцевих технологічних фірм, що скорочують робочі місця, оскільки країна бореться зі спалахами COVID-19, пише Reuters.

Ключові факти

  • Представник компанії заявив, що її практика «оптимізації персоналу та організаційної оптимізації» зачепить «менш ніж 10% загальної чисельності робочої сили», додавши, що постраждалі працівники отримали компенсацію відповідно до місцевого законодавства.
  • Цього тижня соціальні мережі Китаю, включно з Weibo, Xiaohongshu та Maimai, були завалені повідомленнями про скорочення робочих місць.
  • Багато великих технологічних компаній у Китаї, зокрема Tencent Holdings та Alibaba Group, останніми місяцями звільняють співробітників, оскільки Китай продовжує затяжну боротьбу зі спалахами COVID-19.
  • За даними South China Morning Post, станом на 30 вересня у Xiaomi працювало 35 314 співробітників, з них понад 32 000 у материковому Китаї.
  • У листопаді Xiaomi повідомила про падіння виторгу в третьому кварталі на 9,7% через обмеження Китаю, повʼязані з COVID-19, та зниження споживчого попиту. За словами Xiaomi, виторг від смартфонів, які становлять приблизно 60% від загального обсягу продажів, упав на 11% у річному обчисленні.

Контекст

Німецький автовиробник Volkswagen AG вимагає, щоб співробітники одного з його заводів на півдні Китаю працювали понаднормово, щоб компенсувати виробничі втрати після того, як частина персоналу захворіла на Covid.

У листопаді виробничий сектор Китаю скоротився швидше, ніж очікувалося, оскільки масові обмеження для боротьби з рекордною кількістю випадків захворювання на COVID-19 уповільнили виробництво другої завбільшки економіки світу.

Політика «нульової терпимості до COVID» – головне гальмо другої завбільшки економіки світу. Позитивний момент її уповільнення – падіння попиту на енергоносії, що може привести до зниження цін та зменшення темпів інфляції у США та Європі. По всьому Китаю відновилися масові локдауни: влада намагається стримати найсильніший спалах COVID-19 з початку пандемії, він відбувся в усіх регіонах країни.

На початку грудня Китай оголосив про широкомасштабні послаблення щодо спірних обмежень президента Сі Цзіньпіна, повʼязаних із коронавірусом, оскільки зʼявилися нові докази економічної шкоди від боротьби з пандемією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні