Категорія
Новини
Дата

Японія заборонила експортувати в Росію 3D-принтери, квантові компʼютери та інше високотехнологічне обладнання

Японія розширила список товарів і технологій, заборонених до експорту в Росію. Про нові санкції повідомляє видання «Комерсант» із посиланням на сайт Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У новий список товарів і технологій, які заборонено експортувати до РФ, влада Японії додала високотехнологічне обладнання: квантові компʼютери та інші подібні пристрої, а також запчастини до них; мікроскопи; обладнання для моделювання (3D-принтери) та порошки металів, що використовуються для цього.
  • Також заборонено експортувати обладнання для виробництва органічних світлодіодів; обладнання для виготовлення мікроелектромеханічних систем; обладнання для виробництва водневого палива; вакуумні насоси; охолоджувальне обладнання, розраховане на екстремально низькі температури, і навіть його компоненти; пристрої числового програмного керування для верстатів; полімери.

Контекст

Раніше у межах санкцій Японія заморозила активи 140 росіян. Під обмеження загалом потрапили понад 200 російських підприємств та організацій.

Уряд Японії заморозив активи найбільшого банку Росії – Сбербанку, а також найбільшого приватного банку – Альфа-банку. Уряд також заборонить японським приватним особам і компаніям робити нові інвестиції в Росії, які дадуть їм 10 і більше відсотків. Забороні також підлягають позики зі строком погашення більше одного року.

Також країна заявила, що не розраховуватиметься за російський газ та інші послуги у рублях, як того вимагає президент країни-агресора Володимир Путін у відповідь на західні санкції. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні