Категорія
Новини
Дата

Японія заморозила активи російських Сбербанку й Альфа-банку

Уряд Японії заморозив активи найбільшого банку Росії – Сбербанку, а також найбільшого приватного банку – Альфа-банку через агресію РФ проти України. Про це повідомляє Kyodo News.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Цей крок змусить японські компанії шукати альтернативні способи врегулювання платежів для продовження бізнесу в Росії.
  • Уряд також заборонить японським приватним особам і компаніям робити нові інвестиції в Росії, які дадуть їм 10 і більше відсотків. Забороні також підлягають позики зі строком погашення більше одного року.
  • Зазначається, що Японія вже ввела низку санкцій проти Росії, зокрема, заморозила активи президента Володимира Путіна та інших посадових осіб.

Контекст

За даними мінфіну Японії, 2021 року вона інвестувала в Росію 61,2 млрд єн ($470 млн). Хоча очікується, що заборона на інвестиції вплине на нові підприємства в Росії, її вплив на японські компанії також неминучий, пише видання.

Японські компанії, що працюють у Росії, стикаються зі складним бізнес-середовищем через збої в логістиці. Очікується, що вони опиняться у ще складнішій ситуації, якщо їм заборонять залучати кошти з Японії.

У березні Японія долучила до списку санкцій 25 російських фізичних осіб і 81 компанію. Також країна заявила, що не розраховуватиметься за російський газ та інші послуги у рублях, як того вимагає президент країни-агресора Володимир Путін у відповідь на західні санкції.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні