Категорія
Новини
Дата

Японська Rakuten планує розміщення акцій банківського підрозділу у ході IPO на понад $800 млн

Японська компанія Rakuten Group Inc заявила, що планує первинне публічне розміщення акцій (IPO) свого банківського підрозділу наступного місяця з ймовірним лістингом у розмірі $807 млн, пише Reuters. Це буде найбільшим IPO в Японії з грудня 2018 року. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У той час як акції світових банків останніми тижнями різко впали після краху низки регіональних кредиторів США та заворушень у Credit Suisse, японські банки досі уникали катастрофічних ударів і, як вважається, загалом здатні витримати потрясіння.
  • Rakuten планує продати 53,95 млн акцій Rakuten Bank Ltd як місцевим, так і закордонним інвесторам, а Rakuten Bank планує випустити 5,55 млн нових акцій, згідно з документами регулюючих органів. Це дозволить оцінити IPO в 106,8 млрд єн ($807 млн), виходячи із середнього діапазону орієнтовної ціни в 1795 єн.
  • Пропозиція також включатиме опціон на купівлю 4,46 млн акцій.
  • Згідно з розрахунками Reuters, лістинг оцінить Rakuten Bank приблизно в 305 мільярдів єн ($2,31 млрд).
  • Згідно з умовами угоди, про які дізналося агентство Bloomberg, у рамках IPO пропонується майже 60 млн акцій, з яких 16% продає кредитор, а 84% власник Rakuten Group. 
  • Це буде найбільшим IPO в Японії з грудня 2018 року, коли SoftBank Corp. вийшла на лістинг після гігантського IPO на $21 млрд. Згідно з даними, зібраними Bloomberg, угода Rakuten буде більшою за будь-яку з того часу, навіть якщо акції будуть оцінені в нижній частині ринкового діапазону, а перерозподіл не буде здійснено.

Контекст

Rakuten Group Inc. у співпраці з Koshin Ltd. до кінця 2022 року планували доставити з Японії 500 електрогенераторів виробництва Koshin як гуманітарну допомогу Україні, повідомляє компанія із посиланням на заяву голови Rakuten Міккі Мікітані.

Всього 500 інверторних генераторів GV-16i Koshin разом із трансформаторами напруги мали намір передати громадянам України та евакуаційним пунктам по всій країні. Генератори можна використовувати для живлення різних побутових приладів, включаючи телевізори, обігрівачі, світильники, смартфони та іншу електроніку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні