Категорія
Новини
Дата

Японські Rakuten та Koshin нададуть Україні 500 електрогенераторів до кінця року

Rakuten Group Inc. у співпраці з Koshin Ltd. до кінця року доставлять з Японії 500 електрогенераторів виробництва Koshin як гуманітарну допомогу Україні, повідомляє компанія із посиланням на заяву голови Rakuten Міккі Мікітані.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що Мікітані надав кошти на покупку генераторів, трансформаторів напруги та оплату доставки до Європи. У компанії повідомили, що атаки на обʼєкти критичної інфраструктури України призвели до масштабних відключень електроенергії та перебоїв із подачею води у суворих зимових умовах. «У світлі цих серйозних обставин пожертва спрямована на підтримку повсякденних життєвих потреб українців, які мають доступ до основних джерел електроенергії», – кажуть у Rakuten. 
  • Всього 500 інверторних генераторів GV-16i Koshin разом із трансформаторами напруги будуть передані громадянам України та евакуаційним пунктам по всій країні. Генератори можна використовувати для живлення різних побутових приладів, включаючи телевізори, обігрівачі, світильники, смартфони та іншу електроніку. Доставка до конкретних обʼєктів в Україні буде здійснюватись за підтримки компанії «Нова Пошта» та Фонду Тіни Кароль.

Контекст

Після атак Росії Україна шукає деталі, необхідні для ремонту мережі, яка забезпечує електрикою будинки, підприємства та лікарні, пише The Wall Street Journal. Зокрема, ДТЕК веде переговори з міжнародними компаніями, включаючи General Electric, про виробництво обладнання для України.

Спочатку енергокомпанії, як ДТЕК, могли брати внутрішню інфраструктуру, що не використовується, для ремонту пошкоджених обʼєктів, а також звертатися до країн Балтії, які використовували аналогічні системи. Але цей запас вичерпався. У ДТЕК кажуть, що обладнання, якого все більше потребують українці, включає автоматичні вимикачі, які захищають від занадто великого електричного струму, кабелі та ізоляційні матеріали.

Федеральний уряд Німеччини виділив Україні €56 млн на ремонт об’єктів енергетичної інфраструктури, також Україна отримає від ФРН понад 350 генераторів.

США спрямують $53 млн на підтримку енергетичної системи України. Велика Британія надасть Україні перші £5 млн для відновлення енергосистеми.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні