Категорія
Новини
Дата

Японський індекс Nikkei 225 зріс після рекордного обвалу

1 хв читання

Один з найважливіших фондових індексів Японії Nikkei 225 підскочив вранці у вівторок, 6 серпня, наступного дня після найсильнішого одноденного падіння з 1987 року, пише The Wall Street Journal. У понеділок втрати поширилися у всьому світі, а S&P 500 зафіксував найгірший день з 2022 року.

Напередодні страх рецесії в США викликав паніку на фондових ринках від Токіо до Нью-Йорку.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • В Азії Nikkei Stock Average зріс на 9% у ході денних торгів, а південнокорейський індекс Kospi зріс приблизно на 3%, частково компенсувавши падіння у понеділок.
  • Єна, яка в останні дні була основним фактором руху ринку, втрачає частину прибутку, торгуючись на рівні 145 за $1 у порівнянні зі 142 за $1 у найвищій точці у понеділок.
  • Фʼючерси привʼязані до S&P 500 зросли на 1,3%. Широкий індекс впав на 3% у понеділок, тоді як Dow Jones Industrial Average впав на 1,034 пункти, а Nasdaq впав на 3,4%.
  • У понеділок особливо сильно постраждала «Чудова сімка» ( Alphabet, Amazon, Meta, Microsoft, Tesla, Apple та Nvidia), група технологічних титанів втратила понад $650 млрд ринкової вартості.

Контекст

Японські акції впали 5 серпня, у результаті індекс Nikkei 225 обвалився майже на 13%, японський Topix впав на цілих 11%, знищивши річний приріст. Південнокорейський індекс Kospi впав на понад 4% на ранніх ранкових торгах, тоді як австралійський S&P/ASX 200 упав майже на 3%. Основний індекс фондового ринку Тайваню впав більш ніж на 6%.

Падіння послідувало за слабким звітом із зайнятості в США в пʼятницю, 2 серпня, який підштовхнув інвесторів до безпечних активів і посилив ставки на те, що Федеральній резервній системі незабаром доведеться знизити відсоткові ставки, щоб підтримати зростання.

На вихідних Berkshire Hathaway Воррена Баффета повідомила, що скоротила удвічі свою частку в Apple – найбільшому пакеті акцій конгломерату – в ході продажу акцій, який викликало побоювання щодо перспектив технологічної галузі. Частка Berkshire Hathaway зараз становить близько $84 млрд порівняно з приблизно $140 млрд наприкінці березня.

Також після більш ніж річного зростання на Уолл-стріт акції великих технологічних компаній в останні кілька тижнів опинилися під тиском, серед іншого, через ознаки того, що окупність великих інвестицій в ШІ займе більше часу, ніж сподівалися деякі інвестори.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд