Категорія
Новини
Дата

Ювелірна компанія Tiffany відмовилась від російських діамантів

Транснаціональна ювелірна компанія Tiffany & Co. припинила купувати діаманти російського виробництва через агресію РФ проти України. Про це повідомляє BloombergQuint.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Заборона поширюється на алмази, видобуті у Росії від 21 березня, повідомила Tiffany. Компанія не пояснила, чому обрала саме цю дату для припинення купівлі дорогоцінного каміння.
  • Компанія призупинила купівлю діамантів з РФ, які індивідуально зареєстровані й мають вагу 0,18 карат і вище.
  • Щодо менших за вагою каменів, які важче відстежити, Tiffany доручила своїм постачальникам припинити купувати російське необроблене каміння від імені компанії.

Контекст

Tiffany & Co. – ювелірна транснаціональна компанія, заснована в 1837 році Чарльзом Льюїсом Тіффані і Джоном Ф. Янгом. Компанія славиться своїми предметами розкоші, особливо відомі її ювелірні вироби з діамантами.

Раніше найбільший у світі роздрібний продавець ювелірних виробів з діамантами Signet Jewelers припинив співпрацю з російськими компаніями.

11 березня президент США Джо Байден оголосив про новий пакет санкій проти РФ. Зокрема, Байден підписав указ, який забороняє продаж або постачання у будь-який інший спосіб доларових банкнот до Росії. Також Вашингтон заборонив імпорт алкоголю, діамантів та морепродуктів з країни-агресора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні