Категорія
Новини
Дата

Оборонні компанії, депутати та угоди із золотом. США запровадили новий пакет санкцій проти РФ

США, Європейський союз та країни G7 ввели санкції проти російських оборонних підприємств, депутатів та угод із золотом. Під санкції потрапили понад 600 фізичних та юросіб, йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Санкції торкнулися, зокрема, голови «Сбербанку» Германа Грефа, олігарха Геннадія Тимченка та членів правління «Радкомбанку». 
  • Санкції запроваджено щодо угод із золотом з боку центробанку РФ, Фонду національного багатства чи Міністерства фінансів. Крім того, громадянам США та трейдерам золота забороняється приймати участь транзакціях або сприяти операціям із золотом, в яких зацікавлені підсанкційні особи.
  • G7 та ЄС також ініціювали обмін інформацією та координацію заходів у відповідь, повʼязаних зі способами обходу санкцій.
  • Обмеження торкнуться 48 російських оборонних підприємств. Серед них: «Корпорація «Тактичне ракетне озброєння», яка виготовляє для російської армії підводну зброю; «Високоточні комплекси», яка постачає зенітно-повітряні та протитанкові ракетні комплекси (ЗРК «Панцирь» та ракети «Іскандер»); «Тєхмаш», яка постачає зброю та амуніцію для російської армії; «Російські гелікоптери», яка обслуговує військові гелікоптери; «Кронштадт», що виробляє обладнання та програмне забезпечення для безпілотників, зокрема «Оріон».

Контекст

Раніше ЄС запровадив четвертий пакет санкцій проти РФ. Активи заморозили девʼяти компаніям і 15 фізособам, які причетні до постачання військової техніки або російських державних ЗМІ. Обмеження наклали на ввезення предметів розкоші. ЄС також заборонив імпорт російського заліза та сталі.

Двопартійна група сенаторів США та Мінфін працюють над законопроєктом, який дасть можливість заблокувати золоті резерви Росії на $132 млрд, повідомив на днях портал Axios. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні