Категорія
Новини
Дата

З наступного тижня в Офісі президента запрацює спеціальна платформа для комунікації з бізнесом

1 хв читання

З понеділка в Офісі президента (ОП) прийматимуть бізнес для обговорення проблем із силовиками, податковою та митницею. Для цього створили спеціальну координаційну платформу за участі заступника голови ОП Ростислава Шурми, віцепрем’єрки – міністерки економіки Юлії Свириденко та заступника генпрокурора Дмитра Вербицького. Про це Forbes розповіли двоє співрозмовників, дотичних до підготовки платформи.

Ключові факти 

  • Платформу створено за дорученням президента. Це саме той майданчик, який під час загальної зустрічі бізнесу з Володимиром Зеленським запропонували створити підприємці, каже співрозмовник в ОП на умовах анонімності (він не уповноважений офіційно коментувати цю тему).
  • Свириденко, Шурма та Вербицький прийматимуть представників бізнесу упродовж наступного тижня в ОП за зачиненими дверима. За планом, на кожній такій зустрічі буде по троє підприємців, каже співрозмовник в ОП. Також можлива участь інших посадовців
  • Крім проблем із силовиками, податковою і митницею, розглядатимуть і можливість зміни законодавства, якщо це зможе допомогти бізнесу, зазначив інший співрозмовник, дотичний до підготовки роботи платформи. 
  • Одна з головних вимог до бізнесу – відверто розповідати про проблеми, бо під час загальної зустрічі з президентом 29 червня деякі з них боялися називати конкретні прізвища та органи, на які є нарікання, підсумував представник Офісу президента.

Контекст 

Частину своєю великої промови у Верховній Раді 28 червня Володимир Зеленський присвятив роботі бізнесу, а наступного дня зустрівся з низкою підприємців, аби обговорити їхні проблеми. 

Останнім часом бізнес усе частіше скаржиться на тиск із боку силовиків та податкової. На зустрічі, зокрема, пропонували зробити консультації з ОП регулярними, а президент виступив за те, аби всі перевірки бізнесу перейшли до єдиного органу. Головні кандидати – Бюро економічної безпеки або Держбюро розслідувань. 

Співрозмовники Forbes здебільшого позитивно оцінили зустріч із президентом, хоч і розуміють, що швидкого розв’язання всіх проблем очікувати не варто. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні