Категорія
Новини
Дата

З наступного тижня в Офісі президента запрацює спеціальна платформа для комунікації з бізнесом

З понеділка в Офісі президента (ОП) прийматимуть бізнес для обговорення проблем із силовиками, податковою та митницею. Для цього створили спеціальну координаційну платформу за участі заступника голови ОП Ростислава Шурми, віцепрем’єрки – міністерки економіки Юлії Свириденко та заступника генпрокурора Дмитра Вербицького. Про це Forbes розповіли двоє співрозмовників, дотичних до підготовки платформи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Платформу створено за дорученням президента. Це саме той майданчик, який під час загальної зустрічі бізнесу з Володимиром Зеленським запропонували створити підприємці, каже співрозмовник в ОП на умовах анонімності (він не уповноважений офіційно коментувати цю тему).
  • Свириденко, Шурма та Вербицький прийматимуть представників бізнесу упродовж наступного тижня в ОП за зачиненими дверима. За планом, на кожній такій зустрічі буде по троє підприємців, каже співрозмовник в ОП. Також можлива участь інших посадовців
  • Крім проблем із силовиками, податковою і митницею, розглядатимуть і можливість зміни законодавства, якщо це зможе допомогти бізнесу, зазначив інший співрозмовник, дотичний до підготовки роботи платформи. 
  • Одна з головних вимог до бізнесу – відверто розповідати про проблеми, бо під час загальної зустрічі з президентом 29 червня деякі з них боялися називати конкретні прізвища та органи, на які є нарікання, підсумував представник Офісу президента.

Контекст 

Частину своєю великої промови у Верховній Раді 28 червня Володимир Зеленський присвятив роботі бізнесу, а наступного дня зустрівся з низкою підприємців, аби обговорити їхні проблеми. 

Останнім часом бізнес усе частіше скаржиться на тиск із боку силовиків та податкової. На зустрічі, зокрема, пропонували зробити консультації з ОП регулярними, а президент виступив за те, аби всі перевірки бізнесу перейшли до єдиного органу. Головні кандидати – Бюро економічної безпеки або Держбюро розслідувань. 

Співрозмовники Forbes здебільшого позитивно оцінили зустріч із президентом, хоч і розуміють, що швидкого розв’язання всіх проблем очікувати не варто. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні