Категорія
Новини
Дата

З Росії виїхали до 70 000 ІТ-фахівців. Ще до 100 000 можуть залишити країну

З Росії спостерігається відтік кадрів в галузі інформаційних технологій – з країни виїхали до 70 000 ІТ-фахівців. Про це заявив директор Російської асоціації електронних комунікацій Сергій Плуготаренко на засіданні профільного комітету Державної Думи РФ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Із Росії вже виїхали від 50 000 до 70 000 ІТ-фахівців, сказав Плуготаренко. При цьому він не уточнив, про який саме період йдеться.
  • Росію можуть покинути під час «другої» хвилі ще понад 100 000 ІТ-фахівців, за найнегативнішим прогнозом, додав Плуготаренко.
  • В асоціації вважають за необхідне вжити стимулюючих заходів для зміни тенденції та пошуку нових ринків збуту «на сході».
  • Серед необхідних заходів РАЕК пропонує «заспокоїти ІТ-громадськість відсутністю планів щодо подальшої ескалації відносин з міжнародними ІТ-гравцями» та запустити план централізованої офіційної релокації в країни, з якими у РФ є домовленості щодо тимчасового переміщення ІТ-компаній.

Контекст

Кількість міжнародних компаній, які розривають співпрацю з російським бізнесом через війну Росії проти України, збільшується майже щодня. На початку березня один із найбільших постачальників корпоративного ПО Microsoft призупинив продажі в Росії.

Іноземні компанії масово бойкотують «токсичну» Росію, залишаючи сотні тисяч людей без роботи. РФ втрачає звʼязки зі світовою економікою. Аналітики прогнозують, що країну невдовзі чекає безробіття та фінансовий крах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні