Категорія
Новини
Дата

Microsoft зупиняє продажі в Росії

1 хв читання

Один із найбільших постачальників корпоративного ПО Microsoft призупиняє продажі в Росії. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

Основні факти

  •  Компанія тісно співпрацює з урядами Сполучених Штатів, ЄС та Великої Британії і зупиняє багато аспектів бізнесу в Росії відповідно до рішень цих урядів про санкції, написав президент Microsoft Бред Сміт. «Як і решта світу, ми обурені та засмучені зображеннями та новинами, що надходять з війни в Україні, і засуджуємо це невиправдане, неспровоковане та незаконне вторгнення Росії»
  • «Ми продовжуємо активно працювати, допомагаючи спеціалістам з кібербезпеки в Україні захищатись від російських атак, включаючи нещодавню кібератаку на велику українську телекомпанію», – йдеться на сайті.
  • Компанія повідомила, що робитиме додаткові кроки з урахуванням розвитку ситуації.

Контекст:

Microsoft у четвертому кварталі 2021 фінансового року збільшила чистий прибуток на 45%, до $16,45 млрд. Дохід зріс на 21%, до $46,15 млрд. Основну частину приніс підрозділ Intelligent Cloud, до якого входять хмарний сервіс Azure, Windows Server, SQL Server і GitHub – $17,4 млрд, підвищившись на 30%. При цьому зростання Azure склало 51%.

Через війну Росії проти України міжнародні компанії розривають співпрацю з російським бізнесом. Nike, Apple, Boeing – хто ще припинив бізнес із РФ читайте в нашому тексті «Які світові компанії більше не ведуть бізнес із Росією».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні