Категорія
Новини
Дата

Microsoft зупиняє продажі в Росії

Один із найбільших постачальників корпоративного ПО Microsoft призупиняє продажі в Росії. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Основні факти

  •  Компанія тісно співпрацює з урядами Сполучених Штатів, ЄС та Великої Британії і зупиняє багато аспектів бізнесу в Росії відповідно до рішень цих урядів про санкції, написав президент Microsoft Бред Сміт. «Як і решта світу, ми обурені та засмучені зображеннями та новинами, що надходять з війни в Україні, і засуджуємо це невиправдане, неспровоковане та незаконне вторгнення Росії»
  • «Ми продовжуємо активно працювати, допомагаючи спеціалістам з кібербезпеки в Україні захищатись від російських атак, включаючи нещодавню кібератаку на велику українську телекомпанію», – йдеться на сайті.
  • Компанія повідомила, що робитиме додаткові кроки з урахуванням розвитку ситуації.

Контекст:

Microsoft у четвертому кварталі 2021 фінансового року збільшила чистий прибуток на 45%, до $16,45 млрд. Дохід зріс на 21%, до $46,15 млрд. Основну частину приніс підрозділ Intelligent Cloud, до якого входять хмарний сервіс Azure, Windows Server, SQL Server і GitHub – $17,4 млрд, підвищившись на 30%. При цьому зростання Azure склало 51%.

Через війну Росії проти України міжнародні компанії розривають співпрацю з російським бізнесом. Nike, Apple, Boeing – хто ще припинив бізнес із РФ читайте в нашому тексті «Які світові компанії більше не ведуть бізнес із Росією».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні