Категорія
Новини
Дата

За І квартал 2022 року Vodafone Україна збільшив дохід на 10%. Цьому сприяли два довоєнні місяці й виторг від роумінгу

Оператор Vodafone Україна, що входить до складу азербайджанського NEQSOL Holding, у І кварталі 2022 року наростив дохід до майже 5,2 млрд грн. Це на 10% більше, ніж роком раніше. Про це повідомляє пресслужба Vodafone Україна.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Показник OIBDA зріс на 15% та перевищив 2,9 млрд грн. Маржа OIBDA зросла на 2,6 п.п., до 56,7%. Чистий прибуток становив 515 млн грн, зменшення передусім обумовлене коливаннями валютного курсу, пояснюється в пресрелізі.
  • Зростання показників зумовлене кількома факторами: збільшенням користування та кількості користувачів у січні – лютому; збільшенням доходів від роумінгу. Також на фінансові результати позитивно вплинули доходи від фіксованого бізнесу, завдяки діяльності Vega – нового активу в групі Vodafone.
  • «Витрати, пов’язані з війною – аварійні роботи на мережі, допомога країні та клієнтам, масові міграції клієнтів за кордон, – суттєво вплинули на динаміку основних фінансових показників. Зростання ключових фінансових показників у І кварталі 2022 року досягнуто завдяки успішним результатам перших двох місяців кварталу», – зазначається у пресрелізі.
  • Капітальні інвестиції у І кварталі становили 376 млн грн. Компанія нарощувала ємність мережі, розбудовувала покриття 4G на основних автошляхах України.
  • З початком війни Vodafone займався відновленням зв’язку: понад 90% мережі Vodafone працює.
  • «Війна спричинила масові міграції, і це суттєво вплинуло на розмір абонентської бази. За результатами І кварталу абонентська база зменшилась на 400 000 клієнтів, за рахунок клієнтів передплати. Загалом 1,6 млн клієнтів Vodafone вимушено перебувають за межами країни», – зазначається в пресрелізі.

Контекст

Vodafone у березні почала надавати своїм українським клієнтам послугу «Доступний роумінг», який нині доступний у 27 країнах Європи. Послуга пропонує безкоштовне підключення пакетів мобільного інтернету, хвилин для розмов та повідомлень. Компанія підключила своїм клієнтам безкоштовні послуги у роумінгу на суму 127 млн грн. Загалом безкоштовних послуг в Україні підключено на суму 230 млн грн, за кордоном – на суму 330 млн грн. Ними скористалися 13 млн клієнтів.

Мобільний оператор «Київстар» збільшив у І кварталі дохід на 15,1% у місцевій валюті. У березні 2022 року дохід в Україні становив 2,8 млрд грн. Ці показники зумовлені зростанням клієнтської бази 4G «Київстар», яка збільшилася на 30,7% у річному обчисленні, зазначалося у фінзвіті. Зростання доходів від мобільного зв’язку також спровоковане вищими доходами від роумінгу, які збільшилися втричі порівняно з попереднім роком. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні