Категорія
Новини
Дата

Забудовники здали в експлуатацію 385 000 кв. м за 140 днів війни. Лідирує Київська область

1 хв читання

Починаючи з 24 лютого, забудовники 39 новобудов України отримали сертифікати про введення в експлуатацію своїх черг. Загалом за час війни здали 385 000 кв м житла, свідчить аналіз ЛУН. Наразі дозволено вводити в експлуатацію будинки без виконання частини оздоблення фасадних робіт та благоустрою.

Ключові факти

  • Рекордсменом введення в експлуатації житла стала Київська область, де шість житлових комплексів загалом збудували для інвесторів 97 900 кв. м житла. 
  • На другому місці — Львівська область, де в самому Львові вісім житлових комплексів отримали сертифікати на 67 700 кв. м, а з три житлові комплекси в області разом здали 88 900 кв. м. житла. 
  • Південь, представлений Одеською областю, ввів в експлуатацію 29 800 квадратних метрів у трьох житлових комплексах.
Забудовники здали в експлуатацію 385 000 кв. м за 140 днів війни. Лідирує Київська область /Фото 1

ЛУН порахував скільки нового житла ввели в експлуатацію за 140 днів війни

Контекст

Кількість інвестиційних угод на первинному ринку все ще відчутно нижча за довоєнну навіть у «безпечних» регіонах, зазначає Денис Суділковський, маркетинг директор ЛУН. Проте, забудовники пробують повертатись до завершення будівництва своїх об’єктів в усіх областях, де наразі немає бойових дій.

З 12 липня згідно з постановою Кабміну, на весь період воєнного стану та ще три місяці після, дозволено вводити в експлуатацію будинки без виконання частини оздоблення фасадних робіт та благоустрою. Таким чином отримати ключі від нового житла інвестори зможуть раніше, а саджати дерева, ставити лавки й дитячі майданчики забудовник буде вже паралельно з ремонтами жителів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні