Загального блекауту не буде. В Офісі президента запевнили, що необхідності виїжджати з країни немає /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Загального блекауту не буде. В Офісі президента запевнили, що необхідності виїжджати з країни немає

1 хв читання

Getty Images

Необхідності виїжджати з України за кордон у звʼязку з відключеннями електроенергії не буде, заявив в ефірі телемарафону заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко, пише «Інтерфакс Україна».

Клбчові факти

  • «Я хотів би заспокоїти – виїжджати з країни точно не треба буде. Не буде загального блекауту по всій країні», – сказав він.
  • За словами Тимошенка, можливі відключення світла «не лише на годину або дві».
  • «Але вже є розуміння, що в будь-якому разі працює ДСНС, обласна влада для того, щоб розгортати пункти обігріву, а паралельно працюють енергетики, щоб протягом доби, двох, трьох налагоджувати енергетику», – додав він.
  • Представник ОП підкреслив, що енергетики намагаються оперативно стабілізувати енергетичну систему.
  • «Ми у своїй країні, виїжджати нікуди не треба, все полагодимо і все стабілізуємо», – наголосив Тимошенко.

 Контекст

15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети).

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, внаслідок ракетної атаки пошкоджено 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. 

Внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими і слід підготуватися до тривалих відключень.

Масштабні руйнування енергообʼєктів України, спричинені Росією 15 та 17 листопада, призвели до довгострокових відключень електроенергії, які можуть тривати по кілька днів, повідомив в ефірі телемарафону виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки РФ по критичній інфраструктурі майже половину енергосистеми України виведено з ладу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні