Категорія
Новини
Дата

Запасів більше немає. ДТЕК заявляє про труднощі з купівлею обладнання для відновлення енергетики

Компанія ДТЕК, яка виробляє 70% теплової електроенергії в країні, вичерпала свої запаси для відновлення енергетичної інфраструктури після обстрілів. Проблема – спільна для всіх енергетиків, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ДТЕК вже використав складський запас обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури, яку Росія цілеспрямовано нищить із 10 жовтня.
  • Певну кількість обладнання компанія змогла придбати. Проте його вартість вимірюється сотнями мільйонів доларів, каже Сахарук. «Уже є певні складнощі з купівлею цього обладнання, адже це дуже дорого», – каже він.  
  • Дефіцит запасного обладнання відчувають усі енергетики в країні, каже він.  
  • Спрогнозувати, скільки часу піде на відновлення енергетичних обʼєктів, наразі неможливо. «Очевидно, що відновлення буде нешвидким, оскільки кожен новий обстріл погіршує ситуацію», – каже Сахарук.
  • Аварійні відключення, на відміну від планових, можуть тривати більше чотирьох годин. Це залежить від ступеню пошкодження обладнання й наявності резервних потужностей, каже Сахарук.  
  • Втрати від обстрілів з 10 жовтня ДТЕК оцінює у «сотні мільйонів доларів». 

Контекст

Російські окупанти зранку 31 жовтня завдали чергові масовані удари по обʼєктах енергетичної інфраструктури. Повідомляється про роботу ППО і вибухи на Київщині, у Харкові, Запоріжжі та інших містах і областях.

31 жовтня в Україні запроваджуються екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли росіянами критичної інфраструктури. 

Російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України. 44 крилаті ракети знищено силами та засобами ППО, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні