Енергооб’єкт ДТЕК зазнав серйозних пошкоджень через обстріли. Без світла 300 000 клієнтів у Київській області /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Енергооб’єкт ДТЕК зазнав серйозних пошкоджень через обстріли. Без світла 300 000 клієнтів у Київській області

Getty Images

Один з обʼєктів енергохолдингу ДТЕК зазнав серйозних пошкоджень унаслідок ранкових ракетних ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДТЕК. В «Укренерго» заявили, що нові пошкодження інфраструктури погіршили ситуацію в енергосистемі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Внаслідок ворожого удару енергетичному обладнанню завдано значних пошкоджень. Після обстрілів працівники підприємства оперативно розпочали усунення наслідків та поновлення роботи», – повідомила компанія. За попередніми даними, постраждалих немає.
  • У ДТЕК пояснили, що через обстріл РФ були пошкоджені енергооб’єкти, що живлять Бориспільський, Броварський, Переяславський, Вишгородський та Ірпінський райони. Без світла поки близько 300 000 клієнтів у Київській області. 
  • У НЕК «Укренерго» заявили, що після сьогоднішнього масованого ракетного удару скасовано стабілізаційні графіки погодинних відключень електроенергії, які були впроваджені з 06:00 31 жовтня в усіх регіонах,
  • «Нові пошкодження погіршили ситуацію в енергосистемі України. Стабілізаційні графіки погодинних відключень, які були впроваджені з 06:00 у всіх регіонах, скасовані», – заявили в компанії.
  • За даними «Укренерго», для ліквідації аварій в окремих регіонах операторами розподільчих мереж (обленерго) було впроваджено локальні обмеження споживачів у межах областей.
  • «Надалі величина необхідного обмеження споживачів регулюватиметься залежно від поточної ситуації в енергосистемі», – уточнили в компанії.

Контекст

Російські окупанти сьогодні зранку завдали масованих ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури. Повідомляється про роботу ППО і вибухи на Київщині, у Харкові, Запоріжжі та інших містах і областях.

31 жовтня в Україні запроваджуються екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли росіянами критичної інфраструктури. 

Російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України. 44 крилаті ракети знищено силами та засобами ППО, повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні