Ілюстративне фото /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Україна знову зазнала масованих ракетних ударів (Оновлюється)

Ілюстративне фото Фото Getty Images

Російські окупанти сьогодні зранку завдали масованих ударів по всій Україні. Повідомляється про роботу ППО і вибухи на Київщині, у Харкові, Запоріжжі й інших містах та областях.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зранку 31 жовтня протиповітряна оборона спрацювала на Київщині, Полтавщині та Вінниччині, повідомили очільники обласних військових адміністрацій.  
  • Зокрема, у Києві та області було чути звуки вибухів, спрацювала ППО. Також роботу ППО підтвердили на Вінниччині та Полтавщині.
  • Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов наголосив, що область перебуває під ракетним обстрілом. За його словами, одна зі збитих ППО ракет упала на цивільні обʼєкти, внаслідок чого є руйнування. Загиблих і поранених немає.
  • Мер Києва Віталій Кличко повідомив про удари по обʼєктах критичної інфраструктури. За його словами, частина столиці знеструмлена. Крім того, у деяких районах міста немає водопостачання.
  • У Харкові – два влучання в об’єкт критичної інфраструктури, повідомив мер Ігор Терехов.
  • У Запоріжжі є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. За словами мера міста Анатолія Куртєва, через обстріли в місті є проблеми з енергопостачанням. 
  • Також є влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Черкащині. Частину області знеструмлено, повідомив голова ОВА Ігор Табурець.
  • «Російські невдахи продовжують воювати з мирними об’єктами. Ми витримаємо, а їх ганьба коштуватиме цілим поколінням росіян дуже дорого. Продовжуємо працювати в тилу і на фронті. Зброя, санкції, покарання ворога», – відреагував на ранкові обстріли голова Офісу президента Андрій Єрмак.
  • Ворожі ракети поцілили в один з енергетичних об’єктів в районі Світловодська. Попередньо – без жертв, повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович. Триває ліквідація наслідків пожежі.
  • Через терористичні обстріли енергетичної інфраструктури знеструмлені деякі залізничні ділянки, повідомили в «Укрзалізниці». Резервні теплотяги виведені. 80% поїздів, які зараз у дорозі, продовжують рухатись за графіком, запевнили в УЗ.
  • 31 жовтня в Україні вводяться екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли росіянами критичної інфраструктури, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.
  • Енергетики працюють над тим, щоб відновити електропостачання після пошкодження енергооб’єкта, що живить близько 350 000 квартир у Києві, повідомив мер Віталій Кличко. За його словами, фахівці ДТЕК, НЕК «Укренерго» разом з іншими екстреними службами й органами влади роблять усе можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації.
  • У Чернівецькій області є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного удару, повідомив голова Чернівецької ОВА Руслан Запарнюк.
  • «Як і мільйони українців, наша команда посольства США в Україні знову в укритті, оскільки Росія продовжує бездушні та варварські ракетні удари по народу України, намагаючись залишити країну в холоді та темряві напередодні зими», – написала пані посол США в Україні Бріджіт Брінк у Twitter у понеділок.
  • 31 жовтня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України. 44 крилаті ракети знищено силами та засобами ППО, йдеться в повідомленні пресслужби Командування Повітряних сил ЗСУ.
Україна знову зазнала масованих ракетних ударів (Оновлюється) /Фото 1
  • В Київській ОВА повідомили, що завдяки роботі ППО ворожих влучань по столиці немає, однак через ситуацію на Київщині в місті є перебої зі світлом та водою.
  • Через пошкодження енергооб‘єкту біля Києва, 80% споживачів столиці залишаються без води, повідомив мер Віталій Кличко. Проте, міський голова каже, що за три-чотири години водопостачання повернуть споживачам лівого берега Києва та частково – правого.
  • На 11:30 було відомо про 13 постраждалих внаслідок ранкових ракетних ударів, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.
  • Внаслідок ранкових обстрілів ракетами та дронами пошкоджено 18 обʼєктів критичної інфраструктури в 10 регіонах, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. «Російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Їхня ціль – не військові об’єкти, а цивільна критична інфраструктура. Ракетами та дронами уражені 10 регіонів, де пошкоджено 18 об’єктів, більшість з яких – енергетичні», – написав премʼєр у телеграм-каналі. За його словами, знеструмлені сотні населених пунктів у семи областях України.
  • Один з обʼєктів енергохолдингу ДТЕК зазнав серйозних пошкоджень унаслідок ранкових ракетних ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України, повідомила пресслужба ДТЕК. Без світла близько 300 000 клієнтів на Київщині. В «Укренерго» заявили, що нові пошкодження інфраструктури погіршили ситуацію в енергосистемі.
  • Станом на 17:27 без світла в столиці 270 000 квартир і 40% споживачів – без води. У київському метрополітені з 1 листопада буде змінений графік руху поїздів. У пікові години інтервали між поїздами становитимуть 4-5 хвилин, а в інший час - 8-10 хвилин. Такий режим роботи метро дасть змогу економити споживання електроенергії. Щодо наземного громадського транспорту – через знеструмлення на частині тролейбусних і трамвайних маршрутів транспортники організували автобусне сполучення. повідомив Кличко.
  • Енергетики планують стабілізувати ситуацію зі світлом приблизно о 21-22 годині вечора. 

Оновлюється…

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні