Ілюстративне фото /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Україна знову зазнала масованих ракетних ударів (Оновлюється)

3 хв читання

Ілюстративне фото Фото Getty Images

Російські окупанти сьогодні зранку завдали масованих ударів по всій Україні. Повідомляється про роботу ППО і вибухи на Київщині, у Харкові, Запоріжжі й інших містах та областях.

Ключові факти

  • Зранку 31 жовтня протиповітряна оборона спрацювала на Київщині, Полтавщині та Вінниччині, повідомили очільники обласних військових адміністрацій.  
  • Зокрема, у Києві та області було чути звуки вибухів, спрацювала ППО. Також роботу ППО підтвердили на Вінниччині та Полтавщині.
  • Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов наголосив, що область перебуває під ракетним обстрілом. За його словами, одна зі збитих ППО ракет упала на цивільні обʼєкти, внаслідок чого є руйнування. Загиблих і поранених немає.
  • Мер Києва Віталій Кличко повідомив про удари по обʼєктах критичної інфраструктури. За його словами, частина столиці знеструмлена. Крім того, у деяких районах міста немає водопостачання.
  • У Харкові – два влучання в об’єкт критичної інфраструктури, повідомив мер Ігор Терехов.
  • У Запоріжжі є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. За словами мера міста Анатолія Куртєва, через обстріли в місті є проблеми з енергопостачанням. 
  • Також є влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Черкащині. Частину області знеструмлено, повідомив голова ОВА Ігор Табурець.
  • «Російські невдахи продовжують воювати з мирними об’єктами. Ми витримаємо, а їх ганьба коштуватиме цілим поколінням росіян дуже дорого. Продовжуємо працювати в тилу і на фронті. Зброя, санкції, покарання ворога», – відреагував на ранкові обстріли голова Офісу президента Андрій Єрмак.
  • Ворожі ракети поцілили в один з енергетичних об’єктів в районі Світловодська. Попередньо – без жертв, повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович. Триває ліквідація наслідків пожежі.
  • Через терористичні обстріли енергетичної інфраструктури знеструмлені деякі залізничні ділянки, повідомили в «Укрзалізниці». Резервні теплотяги виведені. 80% поїздів, які зараз у дорозі, продовжують рухатись за графіком, запевнили в УЗ.
  • 31 жовтня в Україні вводяться екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли росіянами критичної інфраструктури, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.
  • Енергетики працюють над тим, щоб відновити електропостачання після пошкодження енергооб’єкта, що живить близько 350 000 квартир у Києві, повідомив мер Віталій Кличко. За його словами, фахівці ДТЕК, НЕК «Укренерго» разом з іншими екстреними службами й органами влади роблять усе можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації.
  • У Чернівецькій області є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного удару, повідомив голова Чернівецької ОВА Руслан Запарнюк.
  • «Як і мільйони українців, наша команда посольства США в Україні знову в укритті, оскільки Росія продовжує бездушні та варварські ракетні удари по народу України, намагаючись залишити країну в холоді та темряві напередодні зими», – написала пані посол США в Україні Бріджіт Брінк у Twitter у понеділок.
  • 31 жовтня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України. 44 крилаті ракети знищено силами та засобами ППО, йдеться в повідомленні пресслужби Командування Повітряних сил ЗСУ.
Україна знову зазнала масованих ракетних ударів (Оновлюється) /Фото 1
  • В Київській ОВА повідомили, що завдяки роботі ППО ворожих влучань по столиці немає, однак через ситуацію на Київщині в місті є перебої зі світлом та водою.
  • Через пошкодження енергооб‘єкту біля Києва, 80% споживачів столиці залишаються без води, повідомив мер Віталій Кличко. Проте, міський голова каже, що за три-чотири години водопостачання повернуть споживачам лівого берега Києва та частково – правого.
  • На 11:30 було відомо про 13 постраждалих внаслідок ранкових ракетних ударів, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.
  • Внаслідок ранкових обстрілів ракетами та дронами пошкоджено 18 обʼєктів критичної інфраструктури в 10 регіонах, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. «Російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Їхня ціль – не військові об’єкти, а цивільна критична інфраструктура. Ракетами та дронами уражені 10 регіонів, де пошкоджено 18 об’єктів, більшість з яких – енергетичні», – написав премʼєр у телеграм-каналі. За його словами, знеструмлені сотні населених пунктів у семи областях України.
  • Один з обʼєктів енергохолдингу ДТЕК зазнав серйозних пошкоджень унаслідок ранкових ракетних ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України, повідомила пресслужба ДТЕК. Без світла близько 300 000 клієнтів на Київщині. В «Укренерго» заявили, що нові пошкодження інфраструктури погіршили ситуацію в енергосистемі.
  • Станом на 17:27 без світла в столиці 270 000 квартир і 40% споживачів – без води. У київському метрополітені з 1 листопада буде змінений графік руху поїздів. У пікові години інтервали між поїздами становитимуть 4-5 хвилин, а в інший час - 8-10 хвилин. Такий режим роботи метро дасть змогу економити споживання електроенергії. Щодо наземного громадського транспорту – через знеструмлення на частині тролейбусних і трамвайних маршрутів транспортники організували автобусне сполучення. повідомив Кличко.
  • Енергетики планують стабілізувати ситуацію зі світлом приблизно о 21-22 годині вечора. 

Оновлюється…

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні