Категорія
Новини
Дата

Zara йде з Хрещатика. Forbes дізнався, чому Inditex вирішив закрити магазин у центрі Києва

Іспанська компанія Inditex закрила магазин Zara в центрі Києва не через безпеку, а з комерційних причин. Про це Forbes повідомило джерело в головному офісі Inditex.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • З приміщення магазина на Хрещатику, 23 зняли вивіску Zara. «Це окреме закриття, що чітко відповідає комерційним причинам, як ми робимо на всіх ринках, де працюємо», – пояснив співрозмовник Forbes в Inditex.
  • Інші магазини ритейлера, який володіє торговими марками Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka та Oysho, не працюють з кінця лютого. Проте за торговельними точками в ТРЦ досі зберігаються площі. 
  • Триповерховий магазин на Хрещатику площею 1000 кв. м був першим магазином Inditex в Україні. Він відкрився в травні 2008 року.
  • До війни в Inditex працювало в Україні 75 магазинів Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Oysho та Zara Home. 
Zara йде з Хрещатика. Forbes дізнався, чому Inditex вирішив закрити магазин у центрі Києва /Фото 1

Магазин Zara після закриття на Хрещатику, 23

Контекст

Провідні світові ритейлери припинили комерційну діяльність в Україні з початком повномасштабної війни. Окрім Inditex, закрили магазини та дотепер не працюють, H&M та IKEA.

У вересні на питання Forbes про строки відкриття торговельних точок IKEA відповіла, що прагне «якомога швидше» повернутись на український ринок, проте не назвала конкретних строків. Бренд H&M також утримався від подробиць та не назвав чітких дат відновлення роботи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні