Категорія
Новини
Дата

Заступника генпрокурора Вербицького звільнили з посади. Раніше він фігурував у розслідуванні «Схем»

1 хв читання

Дмитро Вербицький /надано пресслужбою

Дмитро Вербицький Фото надано пресслужбою

Генеральний прокурор Андрій Костін 1 липня звільнив Дмитра Вербицького з посади заступника генпрокурора. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Костін 1 липня підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника генерального прокурора Вербицького, повідомив Офіс генпрокурора у Telegram-каналі.
  • Сам Вербицький повідомив у коментарі «Інтерфакс-Україна», що написав заяву про звільнення з метою уникнення негативного впливу на роботу відомства в цілому. Таке рішення аргументоване тим, що негативна інформація в ЗМІ, яка стосується його, позначається і на іміджі органів прокуратури.

Контекст

18 червня НАБУ розпочало кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення Вербицького. Про це Радіо Свобода повідомили у пресслужбі САП у відповідь на запит.

Детективи зареєстрували кримінальне провадження 13 травня – за тиждень після виходу першого матеріалу «Схем». За даними журналістського розслідування, Вербицький оселився в таунхаусі у котеджному містечку «Коник» у Києві, який придбав його племінник за довіреністю для одеського бізнесмена в шість разів дешевше від ринкової вартості.

Інше розслідування «Схем» стосувалося знайомої Вербицького – Христини Ільницької. За даними журналістів, у 2024 році вона стала власницею нового Porsche і триповерхового котеджу в тому ж «Конику», загальна вартість яких сягала щонайменше 52 млн грн, хоча її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття, становив трохи більше ніж 360 000 грн. 

Тоді у коментарі «Схемам» Вербицький заявив, що не допомагав Ільницькій фінансово. Водночас він не заперечив, що перебуває з нею у стосунках, але зазначив, що вони не мають сімейного характеру.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд