Категорія
Новини
Дата

Зеленський звільнив заступників голови ОП Смірнова та Дніпрова. Хто їх замінить та які причини ротацій

Заступники голови Офісу президента (ОП) Андрія Смірнова та Олексія Дніпрова відправлені у відставку. Відповідні укази опубліковані на сайті ОП. Найближчим часом втратити посаду у ОП може ще один заступник керівника Офісу Володимира Зеленського – Андрій Сибіга, кажуть два співрозмовники Forbes у Верховній Раді (ВР) та ОП. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Замість Смірнова, який відповідав за судову вертикаль в ОП, цей напрямок очолить ексзаступниця міністра юстиції Ірина Мудра. Указ про її призначення вже опублікований на сайті ОП. «Смірнов невдовзі отримає дипломатичну посаду», – каже співрозмовник в ОП. Forbes звернувся до Смірнова за підтвердженням цієї інформації, але на момент публікації не отримав відповіді. 
  • Олексія Дніпрова на посаді замінить Олена Ковальська, яка раніше керувала кабінетом голови ОП. Також вона входила до робочої групи при Президентові зі створення трибуналу, який має судити російське військово-політичне керівництво. До приходу в ОП працювала маркетинговою директоркою в банківській сфері, зокрема в Ощадбанку. «Олена в тому числі буде відповідати за медійний напрямок ОП», – каже співрозмовник в Офісі. Дніпров давно хотів піти з ОП, тому це його власне рішення, стверджує співрозмовник на Банковій.  
  • Ймовірно, цього тижня звільнення чекає й на Андрія Сибігу, який в ОП відповідав за міжнародний напрямок, кажуть два співрозмовники в ОП та ВР. Один з варіантів який обговорюється – Сибіга може перейти до Міністерства закордонних справ (МЗС), каже співрозмовник в ОП. Його місце може зайняти заступник міністра закордонних справ Микола Точицький. 

Контекст 

Смирнов працював в ОП з 2019 року. Він керував напрямком судової реформи, а також відповідав за створення трибуналу, який має судити військово-політичне керівництво РФ 

Дніпров був призначений заступником керівника ОП у липні 2021-го. З 2016 по 2021-й був керівником апарату Адміністрації президента. 

Сибіга працював на посаді заступника голови ОП з травня 2021-го. До цього був послом України в Туреччині.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні