Володимир Зеленський /Getty Images
Категорія
Гроші
Дата

У пошуку «хороших хлопців». На другий рік війни Зеленський сам почав займатися рекрутингом на ключові посади. Як влаштована його кадрова політика

Володимир Зеленський. Фото оброблено та доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta Фото Getty Images

У другій половині 2023-го кадровий голод у всіх гілках влади став помітним неозброєним оком. Якщо на початку каденції президент міг дозволити собі перезавантажувати цілі уряди, то зараз нові призначення обмежуються ротацією з однієї посади на іншу. Чому на державній службі майже немає нових облич?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Що стосується моєї команди – це пʼять-шість менеджерів», – казав під час останньої пресконференції у грудні 2023-го президент Володимир Зеленський. Насправді людей, яких за останні місяці знайшов, «екзаменував» і призначив президент, стає дедалі більше. Так було не завжди. 

Кадрову політику шостого президента можна поділити на умовні три етапи. На початку своєї каденції Зеленський намагався підходити до кадрів максимально інклюзивно. В травні 2019-го запустили програму пошуку кандидатів на держпосади LIFT, де будь-хто міг подати своє резюме. Паралельно команда Зеленського залучила до співпраці кілька провідних рекрутингових компаній.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні