Категорія
Новини
Дата

Збитки «Укрзалізниці» у липні – серпні сягнули 600–700 млн грн – Лященко

1 хв читання

Збитки «Укрзалізниці» у липні – серпні цього року сягнули 600–700 млн грн, також компанія очікує «невеликий збиток» за підсумками року, попри прибуток у першому півріччі. Про це 4 вересня повідомив очільник УЗ Євген Лященко в ефірі Business Breakfast від Forbes Ukraine.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • У першій половині 2024 року УЗ отримала прибуток до 3 млрд грн, проте збитки в липні обсягом 600–700 млн грн стали наслідком зниження обсягів прибуткових вантажів, зазначив Лященко.
  • Він вважає, що активізація зернового експорту може поліпшити ситуацію, але не дозволить уникнути збитків за підсумками року.
  • «Якщо піде зерно на експорт, тоді вирівняються обсяги перевезень і ми вийдемо на невеликий збиток за підсумками року. У будь-якому разі ми збільшуємо обсяги перевезень, але збільшуються й збитки за деякими перевезеннями», – зазначив голова УЗ.

Контекст

За підсумками 2023 року УЗ отримала 5 млрд грн прибутку проти 9,6 млрд грн збитків у 2022-му, свідчать дані сервісу YouControl.

Загальний дохід УЗ у 2024 році запланований в обсязі 103,2 млрд грн, чистий дохід – 98,6 млрд грн. Очікується, що цьогоріч збиток УЗ буде на рівні 12,6 млрд грн. Дохід від вантажних перевезень очікується в обсязі 80,1 млрд грн, від пасажирських перевезень – 9,3 млрд грн.

У січні – червні «Укрзалізниця» перевезла понад 90 млн т вантажів, що на 28% більше аналогічного періоду 2023 року, повідомляє пресслужба УЗ. Експортні перевезення зросли майже на 59% – до 45 млн т.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд