З 2021 року оборотність вагонів «Укрзалізниці» зросла на 44% /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Вивчали досвід Ryanair». З 2021 року оборотність вагонів «Укрзалізниці» зросла на 44% – керівник пасажирського напряму УЗ

1 хв читання

З 2021 року оборотність вагонів «Укрзалізниці» зросла на 44% Фото Getty Images

У 2021 році один вагон «Укрзалізниці» в середньому перевозив 6500–7000 пасажирів за рік. Зараз – близько 9500, повідомив в інтерв’ю Forbes Ukraine керівник пасажирського напряму УЗ Олександр Перцовський.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • «Зараз УЗ працює максимально наближено до моделі авіакомпанії Ryanair – світового зразка ефективності», – пояснив Перцовський.
  • За його словами, після прибуття на кінцеву станцію потяги УЗ стоять не довше, ніж потрібно для санітарної обробки.
  • Операційна ефективність компанії зумовлена також дефіцитом вагонного парку. З 2020 року через війну та закінчення терміну експлуатації компанія втратила майже 1000 вагонів з 2300, пояснив Перцовський.  

Контекст

Середній вік вагонів УЗ – 31 рік. Щорічно списують від 5% до 7% вагонів, які досягають граничного віку експлуатації.

Стандартний термін служби вагона – 28 років, після чого можливий капітально-відновлювальний ремонт, що подовжує термін служби ще на 15 років – до 44 років. Після цього вони стають небезпечними.

За перше півріччя «Укрзалізниця» перевезла на 23% більше пасажирів, ніж торік – 13,3 млн. За останній рік до повномасштабного вторгнення Росії УЗ перевезла близько 25 млн пасажирів. З чим пов’язане таке зростання та який прогноз до кінця року – в інтерв’ю Forbes керівника пасажирського напряму УЗ Олександра Перцовського.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд