У наступному році «УЗ» розраховує індексувати тарифи відповідно до інфляції – СЕО компанії
Категорія
Новини
Дата

У наступному році «УЗ» розраховує індексувати тарифи відповідно до інфляції – СЕО компанії

«Укрзалізниця» розраховує скоригувати тарифи на перевезення вантажів для бізнесу у 2024 році відповідно до рівня інфляції, повідомив в інтерв’ю Forbes голова компанії Євген Лященко. Для цього потрібне рішення Кабінету Міністрів. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

  • Ймовірний розмір індексації вантажних тарифів «УЗ» обговорюватиметься ближче до того, як буде готовий фінплан компанії на 2024 рік, зазначив СЕО компанії.
  • «Скоригувати тарифи відповідно до рівня інфляції – це не збільшення, а саме індексація, і це нормально», – зазначив Лященко. 
  • Рішення стосуватиметься усіх тарифів: і класових, і позакласових, додав він.  
  • Через проблеми із роботою портової інфраструктури та проблеми з транзитом та експортом через сухопутні коридори – вантажні перевезення «УЗ» за підсумками дев’яти місяців 2023-го скоротились на 9,2% – до 107 млн тонн, повідомив він. «Зараз ми балансуємо на нулі з точку зору прибутковості», - зазначив голова компанії.
  • В «Укрзалізниці» змінилася структура вантажних перевезень, повідомив СЕО «УЗ». «Значно зріс обсяг внутрішніх перевезень – до 60% за підсумками січня-вересня. При цьому більше третини – це перевезення позакласних вантажів, які для нас збиткові», — пояснив Лященко.

Контекст 

Усі товари для перевезення на «УЗ» поділяють на три класи (руда, вугілля, цемент – І клас; зернові, сира нафта – ІІ клас; чорні метали, металобрух та нафтопродукти – ІІІ клас) або відносять до групи позакласових.  

Востаннє «Укрзалізниця» підвищувала тарифи у червні 2022 року – на 70%. Компанія розраховувала отримати від підвищення до кінця року 11,3 млрд грн – майже половину суми мав заплатити металургійний бізнес та аграрії. 

На початку жовтня НБУ покращив прогноз з інфляції на кінець 2023 року з 14,8% до 10,6%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні