Категорія
Новини
Дата

У роботі Facebook, Instagram та YouTube відбувся масштабний збій (Оновлено)

Ввечері 5 березня у роботі соцмереж Facebook, Instagram та відеосервісі YouTube відбувся масштабний збій. Про це повідомляють користувачі та свідчать дані сервісу Downdetector

Ключові факти 

  • Користувачі Facebook та Instagram скаржаться на проблеми з входом у акаунти та оновленням сторінок. 
  • Проблеми з роботою вебверсії Facebook виникли в 11% відсотків користувачів. 
  • Також відбувся збій у роботі ще однієї соціальної мережі Meta – Threads. 58% відсотків користувачів скаржаться на проблеми з роботою застосунку, 34% – на проблеми з роботою вебверсії. 
  • Крім того, за даними Downdetector, відбувся збій у сервісах Google – YouTube, магазині застосунків Google Play, пошуку та пошті Gmail. 
  • У Meta заявили, що працюють над усуненням проблеми з роботою сервісів. «Ми знаємо, що люди мають проблеми з доступом до наших послуг. Ми зараз над цим працюємо», – написав у соцмережі Х речник Meta Енді Стоун.
  • Пік збою у роботі сервісів Meta припав на 5:36 за київським часом. За годину після цього робота сервісів почала відновлюватися. Аналогічне відновлення роботи відбулося і у сервісів Google.

Контекст 

Збій у роботі Meta, Google та низки інших сервісів  стався у «супервівторок» – цього дня у більшості штатів США відбувається голосування у рамках календаря президентських праймеріз. Цього дня таке голосування відбуваються в Алабамі, Алясці, Арканзасі, Каліфорнії, Колорадо, Мені, Массачусетсі, Міннесоті, Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі, Техасі, Юті, Вермонті та Вірджинії.

Попередній масштабний збій у роботі Facebook, Instagram і WhatsApp стався у жовтні 2021 року. Причини збою не повідомлялися. Тоді засновник компанії Meta Марк Цукерберг втратив $6,6 млрд через падіння вартості акцій на тлі збою у роботі сервісів компанії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні