Категорія
Новини
Дата

«Усі складнощі мають бути зняті». Зеленський доручив винести на РНБО питання відносин влади та бізнесу

Всі напрацювання щодо відносин влади та бізнесу будуть спрямовані в Раду національної безпеки і оборони України (РНБО). Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, коментуючи зустріч урядовців з представниками бізнесу. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зеленський повідомив, що сьогодні, 22 січня, урядовці провели зустріч з представниками бізнесу. 
  • «Дискусія непроста. Є серйозні питання. Є дійсно складнощі. Я ознайомився з деталями. Попросив зробити необхідні напрацювання, щоб усі складнощі між урядовцями, бізнесом, правоохоронцями були зняті», – сказав він.
  • За словами президента, у кожного може бути свій погляд, «але в час війни ми всі маємо бути об’єднані одним завданням – міцністю України, силою нашого суспільства, нашої економіки». «Усі напрацювання будуть представлені на РНБО», – зазначив Зеленський.

Подробиці зустрічі представників влади та бізнесу, читайте в матеріалі Forbes.

Контекст

22 січня члени економічного блоку уряду та керівництво Верховної Ради провели закриту зустріч із підприємцями. Тема зустрічі – тиск силових структур на бізнес на тлі арешту Ігоря Мазепи та обшуків в інвесткомпанії Concorde Capital, повідомили Forbes бізнесмени, які були там присутні.

Зустріч відбувалася у змішаному форматі – частина підприємців підключилася онлайн. З боку влади у ній брали участь перший віцепремʼєр – міністр економіки Юлія Свириденко, віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, старша радниця керівника Офісу президента Дарія Зарівна, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Коментуючи загальну атмосферу зустрічі, один із співрозмовників Forbes констатував тотальне обурення бізнесу щодо дій правоохоронних органів. 

За словами іншого бізнесмена, була реакція на заяву Громадського руху «Маніфест 42» по справі Ігоря Мазепи. «Позиція бізнесу – під час війни потрібно закінчувати історії з кошмарення бізнесу, який працює і платить податки», – наголосив він. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні