Категорія
Новини
Дата

Зеленський оголосив збір коштів на український флот морських дронів-камікадзе: деталі

Президент Володимир Зеленський оголосив збір коштів на український флот морських дронів для захисту акваторій морів. Про це повідомляється у телеграм-каналі голови держави. Загалом планується зібрати кошти на 100 таких комплексів.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • На фандрейзинговій платформі UNITED24 розпочався збір коштів на перший у світі український флот морських дронів. 
  • «Маємо захистити акваторії наших морів і мирні міста від російських ракет, які запускають із кораблів», – зазначив Зеленський. 
  • За його словами, морські дрони також допоможуть розблокувати коридор для цивільних суден, які везуть зерно для всього світу. 
  • «Упевнений, мільйони людей підтримають цей важливий напрям оборони України. Як це працює, усі вже бачили. І це лише для нашого захисту – на чуже ми не претендуємо», – наголосив президент.
  • Один комплекс коштує 10 млн грн, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За перший день, він очікує зібрати кошти на перші 10 штук. Загалом планується виготовити 100 морських дронів.

Контекст

Морські дрони – це унікальна і засекречена українська розробка. Дрон оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним звʼязком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною.

Крім того, до нього у комплект входять наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних і «декілька особливих сюрпризів для наших ворогів», каже Федоров.

Саме такі дрони-камікадзе добре показали себе в бухті Севастополя, вразивши флагман російського флоту «Адмірал Макаров», зазначив міністр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні