Категорія
Новини
Дата

Зеленський сьогодні візьме участь у терміновій зустрічі лідерів «Великої сімки»

Лідери G7 зустрінуться 11 жовтня, «щоб підтвердити єдність протистояння жорстоким діям Путіна в Україні». Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду Великої Британії. Прем’єр-міністерка Ліз Трасс приєднається до відеозустрічі лідерів G7 та президента Зеленського.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Сьогоднішній відеодзвінок стане першою зустріччю лідерів «Великої сімки» від початку українського контрнаступу.
  • «Прем’єр-міністерка використає цю можливість, щоб закликати інших лідерів дотримуватися курсу. Вона зазначить, що військовий прогрес України став можливим завдяки міжнародній підтримці, яку вона отримує, – не лише у формі військової допомоги, а й гуманітарної допомоги та впливу санкцій Заходу проти Росії», – йдеться в повідомленні.
  • Ліз Трасс також ініціюватиме термінову зустріч лідерів НАТО, щоби підтвердити, що союзники залишатимуться єдиними та рішучими у своїй протидії поведінці Путіна.
  • Напередодні Трасс провела телефонну розмову із Зеленським, щоб засудити нещодавні атаки РФ на Київ та анексію українських територій, а також підтвердити підтримку Великої Британії.

Контекст

Напередодні президент України Володимир Зеленський домовився з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про термінове засідання країн G7. На ньому глава держави розповість про масовані обстріли з боку Росії.

Зранку 10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема, Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні