Іранець Камаль Ґаффарян, 65, є винятковим прикладом людини, яка стала мільярдером завдяки мріям про космос. /ROBERT SEVERI FOR FORBES
Категорія
Найбагатші
Дата

Від позичених $2000 до $2,2 млрд. Як іранцю Камалю Ґаффаряну вдалося стати мільярдером завдяки мріям про космос

Іранець Камаль Ґаффарян, 65, є винятковим прикладом людини, яка стала мільярдером завдяки мріям про космос. Фото ROBERT SEVERI FOR FORBES

Мало кому знайоме ім'я Камаль Ґаффарян, тим паче його зв'язок із космічними програмами. Але на відміну від Ілона Маска і Джеффа Безоса, які заробили власні статки деінде, а потім прийшли в космічну сферу, Ґаффарян став заможним саме завдяки космосу. Які у нього плани на майбутнє? До 2031-го запустити першу комерційну космічну станцію.

У космічній індустрії домінують грошовиті бізнесмени, які влили мільярди доларів у ракети, марсоходи і польоти на орбіту. Та на відміну від Ілона Маска, Джеффа Безоса і Річарда Бренсона, іранець Камаль Ґаффарян, 65, є винятковим прикладом людини, яка стала мільярдером завдяки мріям про космос, а не прийшла в цю сферу після бізнесового успіху деінде.

З часу приїзду Ґаффаряна у столицю США у 1976-му із $2000 у кишені, які йому позичив дядько для навчання, він зміг досягти чималих успіхів. Forbes оцінює власний капітал космічного бізнесмена у $2,2 млрд, більшість з яких привʼязані до часток у його компаніях, а їх у нього чотири.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні