«Галя Балувана» – це жінка, яка хоче, щоб все було добре, проте сама багато працювати не бажає, а хоче більше часу приділити собі, каже луцький підприємець Володимир Матвійчук. У 2019-му він році вигадав та розвиває в Україні однойменну мережу, що продає заморожені напівфабрикати.
Компанія працює по франчайзингу: в мережі 250 партнерів по Україні, яким належить 700 магазинів. У власності Матвійчука – 13 точок.
У 2022-му Матвійчук припинив продаж франшиз «Галі Балуваної» в Україні. Тепер фокус тільки на експансії. На експорт підприємець пропонує франшизу майстерні та магазину заморожених напівфабрикатів під маркою MultiCook. За кордоном вже працює 20 точок компанії, каже він.
У обох мереж не тільки різні назви, а й місії. Створюючі «Галю Балувану» Матвійчук прагнув стати корисним тим українцям, які втомилися від найманої роботи, хочуть робити свій бізнес та не знають з чого почати. Зараз 60% партнерів мережі – саме колишні менеджери, пишається підприємець. Місія ж MultiCook – показати всьому світу, що українці не тільки хороші робітники, а й вправні підприємці. А також забезпечити роботою співвітчизників, що рятувались від війни.
Матвійчук будує відносини з франчайзі за принципом «об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», каже він. Кожен партнер, ніби власник квартири, може вибирати для своєї торгової точки – постачальника, сировину, асортимент, які вважає за потрібне. Те ж стосується і цінової політики.