Перший магазин напівфабрикатів «Галя Балувана» відкрили в 2018 році лучани Алла і Олександр Теліги та Володимир Матвійчук. Особливість – працівники ліпили продукцію безпосередньо в торговій точці, наступного року співвласники вирішили масштабуватися через франчайзинг.
За сім років кількість точок в Україні зросла до майже 1000. Окрім виробів з тіста і мʼяса, асортимент поповнився морозивом, кондитерськими та замороженими готовими стравами. У 2021 році співвласники почали незалежно розвивати два проєкти за кордоном – Теліги запустили мережу Wesola Pani, Матвійчук – мережу Multicook. Обидві наслідували концепцію «Галя Балувана», адаптуючи частину асортименту під конкретну країну. Станом на липень 2025-го у 25 країнах працюють майже 280 магазинів Multicook (частина — із фуд-зонами готової їжі Multibar), у 8 країнах – понад 130 точок Wesola Pani.
У лютому 2025-го Матвійчук оголосив про вихід з бізнесу «Галя Балувана», а в квітні у компанії зʼявилися нові співвласники – бізнесмен Сергій Сподін та власник юридичної фірми Юрій Кушнір.