Категорія
Світ
Дата

Перше золото приносять шаблістки з Харлан і знову за крок від медалі гімнаст Ковтун. Підсумки восьмого дня Олімпійських ігор для України

2 хв читання

Перше золото приносять шаблістки з Харлан і знову за крок від медалі гімнаст Ковтун. Підсумки восьмого дня Олімпійських ігор для України /колаж Анастасія Левицька

колаж Анастасія Левицька

Україна на Олімпіаді-2024 у Парижі в суботу здобула третю медаль – жіноча збірна з фехтування здобула золоту нагороду. У кроці від медалі знову опинився наш гімнаст Ілля Ковтун. На прохання Forbes спортивний журналіст і військовослужбовець Юрій Онищенко підбиває підсумки чергового дня Олімпіади

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Фехтування на шаблях

Жіноча збірна України у командних змаганнях почала з перемоги над Італією у чвертьфіналі – 37:45. У півфіналі українки здолали Японію 45:32. У вирішальному поєдинку проти команди Південної Кореї українки поступалися 37:70, але в останньому бою Ольга Харлан вирвала перемогу для України — 45:42!.

У складі збірної України в Парижі виступали Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова.

Перше золото приносять шаблістки з Харлан і знову за крок від медалі гімнаст Ковтун. Підсумки восьмого дня Олімпійських ігор для України /Фото 1

Жіноча збірна України з фехтування. Фото Getty Images

Нагадаємо, що Ольга Харлан принесла Україні у Парижі першу медаль – бронзу в особистих змаганнях. Для лідерки збірної це загалом шоста олімпійська нагорода у карʼєрі – новий рекорд серед українських спортсменів за час незалежності.

Перше золото приносять шаблістки з Харлан і знову за крок від медалі гімнаст Ковтун. Підсумки восьмого дня Олімпійських ігор для України /Фото 2

Ольга Харлан. Фото Getty Images

Спортивна гімнастика

Ілля Ковтун у вільних вправах посів 4 місце, до медалі йому не вистачило 0,4 бала. Він також був четвертим у багатоборстві. Олег Верняєв у цьому ж фіналі став п’ятим.

У Парижі обидва наші гімнасти ще виступить у фіналі індивідуальних змаганнях на паралельних брусах. Ще два українці 4 серпня змагатимуться в опорному стрибку – Ігор Радівілов та Назар Чепурний.

Перше золото приносять шаблістки з Харлан і знову за крок від медалі гімнаст Ковтун. Підсумки восьмого дня Олімпійських ігор для України /Фото 3

Олег Верняєв. Фото Getty Images

Плавання

Михайло Романчук знявся зі змагань на дистанції 1500 м вільним стилем через хворобу. Раніше він не пройшов кваліфікації у 800 м вільним стилем.

Для Романчука це третя Олімпіада у карʼєрі. У Токіо-2020 плавець здобував «срібло» на 1500-метрівці вільним стилем та «бронзу» на 800-метрівці.

Збірна України з плавання завершила виступи у Парижі. Найкращим результатом плавців став півфінал Владислав Бухова на 50-метрівці вільним стилем. Вперше за часів незалежності жоден український плавець не вийшов до фіналу.

Стендова стрільба

Ірина Маловічко у дисципліні скит посіла 21 місце в кваліфікації та не змогла вийти до фіналу. 

Веслувальний слалом

Вікторія Ус подолала перший раунд змагань з каяк-кросу. Для українка це вже третя дисципліна на цій Олімпіаді. У змаганнях на байдарці вона не пройшла кваліфікацію, а на каное пробилася до фіналу та посіла 11-е місце.

Перше золото приносять шаблістки з Харлан і знову за крок від медалі гімнаст Ковтун. Підсумки восьмого дня Олімпійських ігор для України /Фото 4

Вікторія Ус. Фото Getty Images

Велоспорт

Анатолій Будяк сьогодні взяв участь у шосейній гонці довжиною 273 кілометри. Українець фінішував на 66 місці з 90 учасників, відставши від переможця майже на 20 хвилин. Для українця це друга Олімпіада, у Токіо-2020 він став 56-м.

Легка атлетика

Марина Бех-Романчук у фіналі змагань у потрійному стрибку посіла 11 місце. У перших двох спробах у неї зафіксували заступ, у третій спробі вона показала лише 13,98 м і достроково завершила боротьбу.

Для того, щоб залишитись у секторі, необхідно було стрибнути далі 14,14 м. Варто додати, що у кваліфікації Бех-Романчук відібралась у фінал з результатом 14,30 м.

Це третя Олімпіада у карєрі спортсменки. У Токіо-2020 Бех-Романчук виступала у стрибках у довжину і посіла 5 місце. Потрійний стрибок вона вирішила спробувати лише у сезоні 2022 року і виграла чемпіонат Європи та стала срібною призеркою чемпіонату світу.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд