Категорія
Світ
Дата

Перше срібло, старт легкої атлетики та остаточна невдача у тенісі. Підсумки шостого дня Олімпійських ігор для України

2 хв читання

Перше срібло, старт легкої атлетики та остаточна невдача у тенісі. Підсумки шостого дня Олімпійських ігор для України /колаж Анастасія Левицька

колаж Анастасія Левицька

На Олімпіаді-2024 у Парижі 1 серпня почалася легка атлетика, а українські спортсмени сьогодні загалом змагалися у чотирьох медальних дисциплінах. Наша скарбничка поповнилася однією медаллю. На прохання Forbes спортивний журналіст і військовослужбовець Юрій Онищенко підбиває підсумки чергового дня Олімпіади

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Срібло у кульовій стрільбі

Сергій Куліш здобув срібну нагороду у стрільбі з пневматичної гвинтівки на дистанції 50 м з трьох положень. Для нього це друга олімпійська нагорода в кар’єрі – Куліш був срібним призером Ріо-2016 у стрільбі з гвинтівки на 10 м.

У Токіо-2020 українець теж ішов на медаль, але втратив її через курйоз – випадково вистрілив у чужу мішень. Куліш тоді отримав нуль балів за постріл і втратив шанси на нагороду. Пізніше він розповідав, що це сталося через ґудзик, який розстібнувся: «Я відчув певний дискомфорт, але час ішов, треба було робити постріл».

І ось сьогодні українець нарешті взяв свою другу олімпійську нагороду. Для 31-річного Куліша це четверта Олімпіада.

Перше срібло, старт легкої атлетики та остаточна невдача у тенісі. Підсумки шостого дня Олімпійських ігор для України /Фото 1

Сергій Куліш бере участь у фіналі у стрільбі з трьох позицій на дистанції 50 м. Фото Getty Images

Легка атлетика

У спортивній ходьбі на 20 км єдиний представник України Ігор Главан дві третини дистанції тримався в тридцятці, але під кінець заробив дві хвилини штрафу і в підсумку фінішував 40-м із 49 учасників.

У жіночих змаганнях на такій самій дистанції було одразу три українки, і всі вони потрапили до топ-20. Найкращий результат у Людмили Оляновської – 14-те місце. Марія Сахарук фінішувала 17-ю, а Олена Собчук – 20-ю.

Перше срібло, старт легкої атлетики та остаточна невдача у тенісі. Підсумки шостого дня Олімпійських ігор для України /Фото 2

Алехандра Ортега з Мексики та Олена Собчук з України змагаються під час жіночої спортивної ходьби на 20 км. Фото Getty Images

Стрільба з лука

Вероніка Марченко успішно стартувала в одиночних змаганнях, здолавши в 1/32 представницю Китайського Тайбею Лі Цай Чі – 6:4. Але вже в наступному раунді поступилася восьмій сіяній – Алехандрі Валенсії з Мексики – 4:6.

Україна завершила змагання на Олімпіаді-2024 у стрільбі з лука.

Дзюдо

Єлизавета Литвиненко, яка виступає в категорії 78 кг, у 1/8 фіналу здолала представницю Косово Лоріану Куку. Проте вже у чвертьфіналі вона поступилася першій сіяній – італійці Аліче Белланді, отримавши дискваліфікацію через три попередження.

За правилами дзюдо, ті, хто програв в 1/4 фіналу, далі змагаються у втішних сутичках і зберігають шанс поборотися за бронзу. У першій такій сутичці Єлизавета програла китаянці Ма Чженчжао, заробивши три попередження і дискваліфікацію. 

У підсумку 20-річна Литвиненко стала сьомою на своїй дебютній Олімпіаді, і це поки найкращий результат українських дзюдоїстів у Парижі.

Перше срібло, старт легкої атлетики та остаточна невдача у тенісі. Підсумки шостого дня Олімпійських ігор для України /Фото 3

Єлизавета Литвиненко реагує на поразку від китаянки. Фото Getty Images

Плавання

Владислав Бухов на дистанції 50 м вільним стилем у попередньому раунді показав 11 загальний результат (21,89 с) та зумів кваліфікуватися до півфіналу.

У 1/2 фіналу він проплив швидше – 21,76 с, але цього не вистачило для потрапляння у фінальну вісімку.

Бухов – чинний чемпіон світу у цій дисципліні і поки єдиний український плавець, якому вдалося подолати перший раунд змагань.

Теніс

Надія та Людмила Кіченок не потрапили до півфіналу парного турніру. У чвертьфінальному трилері проти іспанок програли перший сет 3:6, але потужно відіграли другий 6:2.

У третьому вели 7:3, проте іспанки забили шість мʼячів підряд і повели 7:9. Сестри зрівняли 9:9, відігравши два матч-поінта, але іспанки таки дотисли 10:12.

Більше представників України на Олімпіаді в тенісі не залишилося.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд