Категорія
Світ
Дата

За крок до медалі в гімнастиці, прикра невдача у веслуванні. Підсумки пʼятого дня Олімпійських ігор для України

2 хв читання

За крок до медалі в гімнастиці, прикра невдача у веслуванні. Підсумки пʼятого дня Олімпійських ігор для України /колаж Анастасія Левицька

колаж Анастасія Левицька

Українські олімпійці сьогодні змагалися у Парижі в чотирьох медальних змаганнях. Веслувальниці мали шанс на медаль, але втратили бронзу на останніх метрах дистанції. Також до останнього українці претендували на нагороди наші гімнасти. На прохання Forbes спортивний журналіст та військовослужбовець Юрій Онищенко підводить підсумки чергового дня Олімпіади

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Спортивна гімнастика

Олег Верняєв та Ілля Ковтун боролися за нагороди в особистому багатоборстві. Після чотирьох снарядів українці йшли на першому та другому місцях, але далі Верняєв невдало виступив на перекладині і вибув з боротьби за медалі та в підсумку став восьмим.

Ковтун перед останнім снарядом був на 4 місці й зрештою так і завершив змагання, набравши 86.165 балів. До медалі йому не вистачило всього 0.2 бала.

Для Ковтуна це дебютна Олімпіада, у Верняєва є золото на брусах та срібло в особистому багатоборстві на Олімпіаді-2016. Наші гімнасти ще виступлять у фіналах змагань в окремих видах. У командному багатоборстві на цій Олімпіаді українці посіли 5 місце.

За крок до медалі в гімнастиці, прикра невдача у веслуванні. Підсумки пʼятого дня Олімпійських ігор для України /Фото 1

Ілля Ковтун бере участь у фіналі багатоборства зі спортивної гімнастики. Фото Getty Images

Академічне веслування

Парна четвірка сьогодні була дуже близька до медалі. Євгенія Довгодько, Дарина Верхогляд, Анастасія Коженкова, Катерина Дудченко йшли третіми після 1500 м, але на останньому відрізку не втримали перевагу і пропустили два екіпажі, фінішувавши в підсумку на 5 місці.

Ігор Хмара та Станіслав Ковальов пройшли до фіналу змагань у парній двійці (легка вага). У своєму півфінальному українці стали п’ятими, тоді як до фіналу виходили по три найкращі екіпажі з кожного запливу. Тепер українці будуть змагатися у фіналі B за 7-12 місце.

Веслувальний слалом

Вікторія Ус у змаганнях зі слалому на каное у півфіналі посіла 8 місце, що дало їй змогу змагатися за медалі. На жаль у фіналі вона показала гірший результат і в підсумку фінішувала на 11 позиції.

Раніше на цій Олімпіаді у змаганнях на байдарці Вікторія дійшла тільки до півфіналу. У Токіо-2020 31-річна Ус посіла 7 місце в каное-одиночці та стала 8-ю у байдарці-одиночці.

За крок до медалі в гімнастиці, прикра невдача у веслуванні. Підсумки пʼятого дня Олімпійських ігор для України /Фото 2

Вікторія Ус під час фіналу жіночої веслування на каное-одиночці. Фото Getty Images

Стрибки у воду

Ксенія Байло та Софія Лискун змагалися у синхронних стрибках з 10-метрової платформи та посіли 7 місце, набравши 285,00 балів. Це найкращий результат в історії України в цій дисципліні.

Україна раніше тільки одного разу була представлена у синхронних стрибках з 10-метрової платформи – у Лондоні-2012 Юлія Прокопчук та Вікторія Потєхіна фінішували на 8-му місці.

За крок до медалі в гімнастиці, прикра невдача у веслуванні. Підсумки пʼятого дня Олімпійських ігор для України /Фото 3

Ксенія Байло та Софія Лискун беруть участь у фіналі жіночих синхронних стрибках на 10-метровій платформі. Фото Getty Images

Кульова стрільба

Сергій Куліш кваліфікувався до фіналу змагань у стрільбі з гвинтівки на 50 м з трьох положень.

Плавання

Олександр Желтяков у попередньому запливі на дистанції 200 метрів на спині фінішував сьомим, а в загальному заліку посів 20-е місце з результатом 1.58,41 та не зміг кваліфікуватись у півфінал. Далі пройшло 16 спортсменів. 

Два дні тому Желтяков не кваліфікувався у півфінал на дистанції 100 метрів на спині. Для 18-річного українця це була дебютна Олімпіада.

Теніс

Сестри Людмила на Надія Киченок у другому раунді парного розряду перемогли в трьох сетах американок Даніель Коллінз та Дезіре Кравчік — 3:6, 6:4, 10:7.

У 1/8 фіналу сестри зіграють проти восьмої сіяної пари з Іспанії. У Токіо-2020 наш дует дійшов до чвертьфіналу.

Марта Костюк у чвертьфіналі одиночного розряду поступилася хорватці Донні Векич – 4;6, 6;3, 6:7. Для 22-річної Марти це була дебютна Олімпіада.

Бокс 

Третій представник України сьогодні стартував на Олімпіаді. 20-річний Айдер Абдураімов провів бій 1/8 фіналу в категорії до 57 кг. Його першим суперником став уродженець Куби Хав’єр Ібаньєс Діас, який представляє Болгарію. За підсумками доволі рівного бою судді одноголосно віддали перемогу кубинському болгарину.

Таким чином, на Олімпіаді залишається тільки один з трьох наших боксерів – Олександр Хижняк у категорії 80 кг, який напередодні переміг у своєму першому бою.

За крок до медалі в гімнастиці, прикра невдача у веслуванні. Підсумки пʼятого дня Олімпійських ігор для України /Фото 4

Айдер Абдураімов vs Хав’єр Ібаньєс Діас. Фото Getty Images

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд