Категорія
Світ
Дата

Успішний старт Магучіх та гарантована медаль у боксі. Підсумки сьомого дня Олімпійських ігор для України

3 хв читання

Успішний старт Магучіх та гарантована медаль у боксі. Підсумки сьомого дня Олімпійських ігор для України /колаж Анастасія Левицька

колаж Анастасія Левицька

Українські спортсмени сьогодні змагалися у трьох медальних дисциплінах на Олімпіаді-2024, але не були серед головних претендентів на нагороди. Основна увага була прикута до кваліфікацій легкоатлетичних змагань та боксу, і тут новини дуже обнадійливі. На прохання Forbes спортивний журналіст і військовослужбовець Юрій Онищенко підбиває підсумки чергового дня Олімпіади

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Легка атлетика

Михайло Кохан вийшов до фіналу змагань з метання молоту. У кваліфікації він виконав норматив у другій спробі – 77,42 м. Для виходу у фінал потрібно метнути молот за 77 метрів або увійти до топ-12 спортсменів.

Кохан йде третім у світовому рейтингу метальників молота. На цьогорічному чемпіонаті Європи він став бронзовим призером. У Токіо-2020 українець був у кроці від нагороди — став четвертим. Фінал відбудеться 4 серпня.

У стрибках у висоту серед жінок кваліфікацію подолали дві з трьох українок – Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко. Обидві показали результат 1,95 м. Магучіх нещодавно встановила світовий рекорд – 2,10 м.

Юлія Левченко виконала три невдалі спроби на 1,83 м та завершила виступи на Олімпіаді. Фінальні змагання – 4 серпня.

Успішний старт Магучіх та гарантована медаль у боксі. Підсумки сьомого дня Олімпійських ігор для України /Фото 1

Ярослава Магучіх. Фото Getty Images

У секторі для потрійного стрибка Марина Бех-Романчук успішно пройшла кваліфікацію, показавши у найкращій спробі 14,30 м. Ще одна українка Ольга Корсун не вийшла до медальної стадії, стрибнувши лише на 13,06 м. Фінал у цій дисципліні відбудеться 3 серпня.

Українська команда з бігу в естафеті 4 по 400 метрів (мікст) у складі Тетяни Мельник, Мар’яни Шостак, Олександра Погорілка та Данила Даниленко у першому раунді посіла шосте місце з часом 3:15.51 і не потрапила до півфіналу. Вже у першому раунді світовий рекорд навіть без своїх лідерів встановила команда США (3:07.41).

Роман Кокошко не зміг подолати кваліфікацію у змаганнях зі штовхання ядра. У трьох спробах його найкращий результат – 19,36 м. Роман завершив змагання на 22-му місці і не потрапив до фіналу.

Кульова стрільба

Олена Костевич у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 метрів не змогла подолати кваліфікацію. Вона показала 29-й результат у першій частині – стрільба на точність, та 12-й у другій – стрільба на швидкість.

39-річна Костевич стала першою українкою в історії, яка виступила на шести Олімпійських іграх. На її рахунку золото в Афінах-2004, дві бронзи у Лондоні-2012 та срібло у парі з Олегом Омельчуком у Токіо-2020. У Парижі вона не пробилася до жодного фіналу у трьох змаганнях, в яких брала участь.

Дзюдо

Христина Гоман змагалася у категорії +78 кг і поступилася у першій же сутичці представниці Нідерландів Маріт Кампс, яка є чинною чемпіонкою Європи.

Українка отримала три попередження та була дискваліфікована. 25-річна Гоман здобула ліцензію на Олімпіаду в останній момент після перерозподілу квот серед національних олімпійських комітетів.

Успішний старт Магучіх та гарантована медаль у боксі. Підсумки сьомого дня Олімпійських ігор для України /Фото 2

Христина Гоман програла Маріт Кампс. Фото Getty Images

Стрибки у воду

Данило Коновалов та Олег Колодій у фіналі синхронних стрибків з 3-метрового трампліна посіли 7 місце з 8 учасників. На чемпіонаті Європи в червні Коновалов та Колодій також були сьомими.

Перемогу тут здобув китайський дует. Власне стрибуни з Китаю поки непереможні на цій Олімпіаді і перемогли в усіх чотирьох змагання, які вже відбулися в Парижі.

Успішний старт Магучіх та гарантована медаль у боксі. Підсумки сьомого дня Олімпійських ігор для України /Фото 3

Данило Коновалов та Олег Колодій. Фото Getty Images

Академічне веслування

Ігор Хмара та Станіслав Ковальов виступили у втішному фіналі у парній двійці (легка вага) та подолали дистанцію за 6.26,32 хв, показавши 5-й результат з шести екіпажів. У загальному заліку українці посіли 11 місце. 

Бокс

Олександр Хижняк у чвертьфінальному бою в категорії 80 кг здолав бразильця Вандерлея де Соуза Перейру.

Українець був сильнішим у всіх трьох раундах і судді одноголосно віддали йому перемогу. Таким чином, Хижняк вже забезпечив собі як мінімум бронзову медаль. Півфінальний бій він проведе 4 серпня.

Хижняк – срібний призер Олімпіади-2020, але у категорії 75 кг.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд