Золото Магучіх, ще дві бронзи в легкій атлетиці та боксерський фінал. Підсумки чергового дня Олімпіади в Парижі /колаж Анастасія Левицька
Категорія
Світ
Дата

Золото Магучіх, ще дві бронзи в легкій атлетиці та боксерський фінал. Підсумки чергового дня Олімпіади в Парижі

3 хв читання

колаж Анастасія Левицька

Україна на Олімпійських іграх-2024 у Парижі сьогодні вперше здобула три медалі. Олімпійською чемпіонкою стала легкоатлетка Ярослава Магучіх, ще двоє легкоатлетів здобули бронзу. Крім того, наш боксер Олександр Хижняк пробився до фіналу та побореться за золото. Матиме шанс на медаль і стрілець Павло Коростильов. На прохання Forbes спортивний журналіст та військовослужбовець Юрій Онищенко підводить підсумки чергового дня Олімпіади.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Легка атлетика: одразу три медалі

У фіналі змагань у секторі для стрибків у висоту змагалися дві українки: Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко.

Магучіх вважалася беззаперечною фавориткою, і, зрештою, вже на висоті 2 м у неї лишилася тільки одна суперниця з Австралії Нікола Оліслагерс. Українка взяла цю висоту з першої спроби, а суперниця – з третьої. Наступну висоту 2,02 м австралійка не взяла, і Магучіх автоматично стала чемпіонкою за кращою кількістю спроб.

Ірина Геращенко здобула бронзову нагороду, взявши висоту 1,95 м. Ще одну бронзу отримала австралійка Еллеанор Паттерсон, оскільки мала ідентичні результати з Геращенко.

У Токіо-2020 Магучіх здобула бронзову нагороду. У липні цього року вона встановила новий світовий рекорд – 2,10 м, перевершивши попередній результат 2,09 м, який тримався 37 років.

Для Геращенко це третя Олімпіада – у Ріо-2016 вона була десятою, а в Токіо-2020 зупинилася за крок до медалі, посівши четверте місце.

Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко, Олімпіада, Париж-2024 /Getty Images

Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко після фіналу змагань у Парижі Фото Getty Images

Михайло Кохан у фіналі змагань із метання молота здобув бронзову нагороду з результатом 79,39 м. У Токіо-2020 він був дуже близьким до медалі, ставши четвертим із результатом 80,39 м.

У змаганнях з бігу на 400 м із бар’єрами Ганна Рижикова в попередньому забігу посіла четверте місце з результатом 55,13 с. Вона не змогла напряму вийти до півфіналу і ще побореться завтра у втішних забігах. Рижикова мала змагатися в змішаній естафеті – чотири по 400 м, але відмовилася від неї, щоб зосередитись на особистих змаганнях.

Вікторія Ткачук на цій же дистанції у своєму забігу стала восьмою – 58,10 с. Цей результат став її найкращим показником у цьому сезоні. Вона також візьме участь у втішних забігах 5 серпня.

Олександр Погорілко у бігу на 400 м у попередньому раунді фінішував на шостій позиції в своєму забігу (45,71 с) і не потрапив до півфіналу напряму. Він візьме участь у втішних забігах 5 серпня

Ірина Климець не пробилась до фіналу змагань у метанні молота. У найкращій із трьох спроб вона показала результат 66,95 м, тоді як для виходу до фіналу потрібно було метати за 71 м. У загальному заліку вона посіла 26-те місце з 30 учасниць. Для Климець це третя Олімпіада, на двох попередніх вона також не потрапляла до фіналів.

Бокс: фінал для українця

Олександр Хижняк вийшов до фіналу змагань у категорії 80 кг. У півфіналі йому протистояв дворазовий олімпійський чемпіон з Куби Арлен Лопес. 

Українець програв перший раунд, у другому переміг роздільним рішенням суддів, а в третьому вже одноголосним.

Хижняк у фіналі зустрінеться з Нурбеком Оралбаєм із Казахстану. Бій відбудеться 7 серпня.

Олександр Хижняк, Олімпіада, Париж-2024 /Getty Images

Олександр Хижняк після півфінального двобою на Олімпіаді Фото Getty Images

Спортивна гімнастика

Назар Чепурний у фіналі змагань в опорному стрибку посів шосте місце з результатом 14,899 бала. Ще один наш гімнаст Ігор Радівілов став восьмим (14,166 бала), у другому стрибку він невдало приземлився і впав.

Для Чепурного це дебютна Олімпіада, Радівілов є бронзовим призером Лондону-2012 у цій дисципліні.

Кульова стрільба: ще один фінал

Павло Коростильов – у фіналі у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 м. За підсумками двох частин кваліфікації він показав третій результат і увійшов до першої шестірки. Фінал відбудеться 5 серпня.

Коростильов раніше на цій Олімпіаді також не потрапив до фіналу у стрільбі з пневматичного пістолету на 10 м. 

Другий наш стрілець Максим Городинець показав у відборі восьмий результат. Для потрапляння до фіналу потрібно було фінішувати у першій шестірці. 

Веслувальний слалом

Вікторія Ус пробилася до чвертьфіналу у дисципліні каяк-крос, яка вперше представлена на Олімпіаді.

У своєму заїзді вона посіла друге місце. 5 серпня відбудуться змагання 1/4 фіналу, а також півфінал та фінал.

Українка – чемпіонка Європейських ігор у цій дисципліні.

Велоспорт

Юлія Бірюкова взяла участь у шосейній гонці завдовжки 148,5 км та посіла 67-ме місце серед 78 учасниць, які фінішували.

Її час – 4:10:47, відставання від переможниці понад 11 хвилин. У Парижі вона також посіла 27-ме місце в гонці роздільним стартом

Для Бірюкової це дебютна Олімпіада.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд