Фото: Катерина Москалюк /Катерина Москалюк для Forbes Україна
Категорія
Новини
Дата

Євген Клопотенко отримає у США $200 000 за книгу рецептів. Це рекордний гонорар для іноземного шефа у Америці

Фото: Катерина Москалюк Фото Катерина Москалюк для Forbes Україна

Американське видавництво опублікує книгу з рецептами українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Ресторатор отримає $200 000, розповіла бізнес-партнерка Клопотенка Олександра Фідкевич виданню AIN.Business.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • $200 000 – найбільший гонорар в історії США як для шефа, який не є американцем. Попередній рекорд на 30% менший – близько $140 000. 
  • Деталі про книгу, назву зокрема, поки не розголошують. Її вихід планується на весну 2023 року, поділилась Фідкевич із Forbes.
  • До друку книгу підготували за два місяці, хоча зазвичай над такими проєктами працюють понад рік. 

Контекст

За останні чотири роки команда підготувала 5 книг загальним тиражем близько 43 000 примірників. Першу книгу, де зібрані 70 найпопулярніших рецептів з сайту, перевидають уже всьоме. 

Книга «Зваблення їжею з українським смаком» перетворилась на продукт, що допомагає Клопотенку в міжнародній експансії. У 2021 році видання переклали англійською, німецькою воно вже вийшло восени 2022-го, у січні має вийти польська версія, згодом – іспанська.   

Шеф-кухар Євген Клопотенко – співзасновник ресторану «Сто років тому вперед», бісто «Інші» у Львові та стріт-фуду «Інші. Парк». Ресторатор постійно займається популяризацією української кухні. Зокрема, він ініціював включення борщу до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні