Дмитро Сєроухов, SkyUp /надано пресслужбою SkyUp
Категорія
Компанії
Дата

«Хочемо започаткувати новий сегмент у світовій авіації». За час війни SkyUp стала найбільшою авіакомпанією України, відкрила «дочку» в ЄС та перевезла 2,5 млн пасажирів. Що далі? Інтерв’ю із СЕО Дмитром Сєроуховим

Дмитро Сєроухов, CEO SkyUp Фото надано пресслужбою SkyUp

Попри те, що небо над Україною закрите для цивільних літаків майже два роки, українська авіакомпанія SkyUp не лише вижила. Вона облаштувалася на ринку ЄС і отримала дозволи на польоти в США, Канаді та країнах Азії. Як їй це вдалось?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

У грудні 2023 американське видання Business Insider назвало SkyUp найбільшою українською авіакомпанією. Завдяки вивезенню 11 своїх літаків, на відміну від частини українських конкурентів, вона продовжила літати. Різке постковідне відновлення та брак літаків у ЄС та США дозволили українському перевізнику надавати послуги іншим авіакомпаніям та зберегти майже весь персонал. 28 грудня SkyUp вдруге виграла тендер на перевезення перших осіб держави.

Пережити воєнний шок допомогла підтримка власників. За підсумками 2022 року виручка авіакомпанії скоротилась майже втричі – до 2,76 млрд грн, а фінансові зобовʼязання SkyUp зросли з 1,2 млрд грн до 2,77 млрд грн, свідчать дані YouControl. Та у 2023-му SkyUp майже на 40% наростила кількість рейсів а в травні запустила дочірню компанію на Мальті.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні