Категорія
Новини
Дата

Співвласниця «Епіцентру» Галина Герега закрила угоду з придбання частки у мережі Intersport Polska

Кіпрська компанія Paravita Holding Limited, яку через фонд Solidez OG контролює співвласниця мережі «Епіцентр» Галина Герега, стала власником контрольного пакету акцій мережі Intersport Polska, йдеться у повідомленні Варшавської фондової біржі від 5 грудня.

Ключові факти

  • У результаті приватної підписки компанії Paravita Holding Limited на акції Intersport Polska S.A. співвласниця «Епіцентру» Галина Герега стала непрямою власницею 35,9 млн акцій Intersport Polska. Це дає їй 51,3% в акціонерному капіталі і 49,94% голосів.
  • Згідно з повідомленням Intersport Polska S.A., Герега виступає власницею фонду Solidez OG Foundation (Ліхтенштейн), що є засновником Paravita Holding Limited.  

Контекст

У Польщі під вивіскою Intersport працює 35 мультибрендових магазинів спортивних товарів. Справи в ритейлера йшли не дуже добре, адже він почав шукати додаткове фінансування від потенційного інвестора ще в 2021 році. Наприкінці 2022-го Intersport випустив 55,3 млн акцій, аби залучити додаткову суму на 80 млн злотих, повідомляла пресслужба компанії

З квітня 2022-го до березня 2023-го компанія отримала річний чистий збиток у розмірі 12,8 млн злотих, а чистий дохід становив 239 457 злотих, йшлося у фінансовому звіті компанії

Зрештою Intersport Polska уклав інвестиційну угоду з українським «Епіцентром» та його бізнес-партнером Paravita Holding з Кіпру щодо спільного інвестування в мережу в квітні 2023 року. Угода передбачає інвестиції в розмірі €10 млн. Ці фінансові ресурси будуть спрямовані на відкриття нових магазинів і модернізацію вже існуючих торгових точок, розповідав Forbes у серпні 2023 року генеральний директор «Епіцентру» Петро Михайлишин. 

«У Польщі проживають багато клієнтів з України, і для «Епіцентру» було б логічним так вибудувати зв’язок із ними», – пояснював польському виданню Rzeczpospolita у березні 2023 року зближення з «Епіцентром» президент Intersport Polska Марек Качмарек. Українські інвестиції – це спосіб покращити і «Епіцентр», і Intersport шляхом об’єднання зусиль для залучення клієнтів, консолідації закупівель, зниження витрат і ризиків логістики, вважає Качмарек. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні